midden-brabant-west-brabant-patricia-van-handeren-sips-vv-oosterhout

Als clubvrouw van het seizoen 2018-2019 is het wel duidelijk dat de leden van VV Oosterhout Patricia van Halderen-Sips waarderen. De 54-jarige moeder hoeft niet zo in de spotlights te staan, terwijl ze het wel verdient gezien haar inzet voor de club. Deze titel was dan ook een mooi eerbetoon.

Leden van VV Oosterhout kunnen jaarlijks vrijwilligers nomineren en op de feestavond hun Clubman en Clubvrouw van het Jaar kiezen. Patricia van Halderen-Sips werd verrast door haar uitverkiezing, vorig seizoen. “Ik zat daar eigenlijk niet zo op te wachten, om zo in de belangstelling te staan. Voor mij is het vrijwilligerswerk dat ik doe de normaalste zaak van de wereld.” Door dit soort prijzen merkt ze echter wel dat het niet zo normaal is. “De voorzitter gaf ook duidelijk aan dat meer mensen wat taken op mogen pakken. Je ziet inderdaad dat het vaak dezelfde mensen zijn. Het geeft me een warm gevoel, dit soort complimenten. Maar datzelfde gevoel krijg ik als ik die waardering langs de lijn hoor op zaterdag of zondag.”

MAX
Wat Van Halderen dan allemaal doet? Sinds haar zoon, nu 19, op zijn vierde is gaan voetballen, begon ze met het uitvoeren van vrijwilligerstaken. Eerst het wassen van de kleding, later werd ze leidster van zijn team. Dat is ze nog altijd, die jongens vormen nu het tweede elftal van VV Oosterhout. “Terwijl Max zelf is gestopt, hij is gaan werken op zaterdag en heeft een seizoenkaart bij Feyenoord. Maar ik ken al de spelers uit dit team al vanaf hun vijfde, ik zie ze bijna als mijn eigen kinderen. Zolang zij nog in het tweede voetballen, blijf ik leidster van dat elftal.” Daarnaast is de 54-jarige clubvrouw coördinator organisatorische zaken van de JO15, JO17 en JO19 en kartrekker van de activiteitencommissie. “In die laatste commissie ben ik dit seizoen vooral de dirigent, ik delegeer de taken. Ik merkte namelijk dat ik mezelf voorbijliep, had nergens meer tijd voor omdat ik alles zelf wilde doen. Ik heb ook nog een gewone baan, soms werk ik op zaterdag.”

Ze noemt het vrijwilligerswerk bij VV Oosterhout ‘een verslaving’. “Bij veel verenigingen gaat het mis in de communicatie en randzaken, daar maak ik me dan druk over. Ik wil dat het beter wordt geregeld, ben pietje-precies.” Van Halderen voelt zich thuis in de mannenwereld, die het voetbal toch nog altijd is. “Bij verjaardagen zit ik ook het liefst tussen de mannen, net als in de voetbalkantine.”

COR
Ook haar man Cor loopt bij VV Oosterhout rond. “Hij keurt de velden en werkt af en toe aan de belijning. Ook het bestellen van de kalk voor die belijning neemt hij onder zijn hoede. Cor loopt hier al veertig jaar rond, was vroeger net als Max keeper in het tweede. Ik ging weleens bij hem kijken en we zijn teruggekeerd toen onze zoon wilde gaan voetballen.”

Wil je meer informatie over de club VV Oosterhout? Klik hier.
Lees hier de krant van Oosterhout.

Foto: Ad Looijmans