RWB

Bij RWB lopen veel mensen rond met een hart voor de club, een goed voorbeeld hiervan is Nicky Ligtvoet. Ligtvoet is pas 30 jaar, maar nu al lid van het bestuur, maakt onderdeel uit van de technische commissie en is trainer/coach van de O19-1. Dat doet hij allemaal nog naast zijn fulltime baan als docent.

Ligtvoet is geen vreemde bij de RWB, want hij begon hier op zijn zesde met voetballen.
“Ik heb alle elftallen doorlopen in de jeugd tot en met de O19. Daarna ben ik gestopt en heb ik mijn scheidsrechter diploma gehaald. Uiteindelijk ook jeugd-coördinator en trainer van verschillende elftallen geworden. Zo heb ik bijna alles gehad, van deO13-1tot aan de O17-1. Zodoende ben ik ook in de technische commissie beland en ik doe dit eigenlijk omdat ik het van jongs af aan al leuk vind om dingen te organiseren en te regelen.”

De trainer zit nu al een tijd in de technische commissie en is niet van plan om op te stappen.
“Ik vind het onwijs leuk om mee te denken over de jeugdopleiding van RWB. Zo mag ik meedenken over het aanstellen van nieuwe trainers en welke spelers waar terecht komen.  Dat is soms hartstikke lastig, maar ik haal er ook veel plezier uit en dat geeft veel voldoening.” Daarnaast heeft Ligtvoet samen met een aantal trainers het Jeugdopleidingsplan herschreven.

Ligtvoet heeft vorig jaar een mooi seizoen beleeft met de spelers van RWB O13-1.
“Vorig jaar was wel één van mijn hoogtepunten van mijn trainerscarrière. Met de O13-1 zijn we kampioen geworden, wonnen deKNVB-beker, wonnen een groot thuistoernooi en als kers op de taart wonnen we ook de Waalwijk Cup. Eigenlijk alle prijzen gepakt die we konden winnen. Ik denk niet dat ik ooit nog zo’n seizoen zal draaien, wat we natuurlijk wel hopen. Al vind ik prestatie niet het belangrijkst, maar het plezier. Ik probeer iedereen een leuk jaar te bezorgen.”

De kracht van RWB ligt volgens Ligtvoet bij het feit dat het een warme, gezellige en enthousiaste club is. “Mensen willen ook veel voor mekaar doen, omdat de club zo veel sfeer brengt. Daardoor kunnen we beschikken over veel vrijwilligers. Een goed voorbeeld hiervan is de jeugdcommissie die alles regelt in het weekend en altijd klaar staat. Dat maakt de club ook zo sterk.”

Bij het eerste elftal van RWB spat het plezier er ook vanaf vindt Ligtvoet. “Het is echt een team geworden en dat zie je ook terug op het veld. Het niveau ligt erg hoog en als je dat dan vergelijkt met andere teams uit de competitie vind ik dat je kampioen moet worden. Er zijn wat spelers van buitenaf gekomen die extra kwaliteit met zich meebrachten. De jeugd heeft ook een goede aansluiting gevonden met de wat ervaren spelers. Dus ik hoop dat ze deze goede vorm vast kunnen houden.”

Aankomende zondag komt de nummer vier van de competitie, Right’Oh op bezoek. Ligtvoet gaat ervan uit dat RWB gewoon gaat winnen. “Ik weet niet waar ze staan op de ranglijst en dat vind ik ook niet interessant. RWB moet gewoon winnen, zeker omdat we thuis nog ongeslagen zijn. Ik verwacht een makkelijke 4-1 overwinning, want Kevin Remie gaat twee keer scoren.”

Meer informatie over RWB? Klik hier.
Of lees hier het vorige artikel over RWB met Foort Cove.