langstraat-sv-Capelle-Jasper-Verduijn

Het Capelle 3 van SV Capelle is een indrukwekkend vriendenteam. De ploeg bestaat pas sinds afgelopen zomer, maar opende het seizoen met een perfecte score. En aan gezelligheid geen gebrek.

Een mooie mix van oud-eerste-elftalspelers, jongens die al gestopt waren en wat andere aanvullingen vormt nu het derde seniorenelftal van SV Capelle. Het is een vriendenploeg, mannen van tussen de 19 en 21 jaar die elkaar van jongs af aan al kennen, Capelle 3. Maar denk nou niet dat het hen alleen om de derde helft gaat, dan onderschat je de kwaliteiten van dit elftal schromelijk. Spelers die een versterking zouden zijn voor het vlaggenschip van de club, vermaken nu het publiek in het derde.

ZIN EN ONZIN
De 20-jarige Jasper Verduijn is de aanvoerder van het team. Samen met de uit het eerste overgekomen Quinten van Caem en de vanuit de jeugd van Willem II overgestapte Sam Verstappen vormt hij het hart van het elftal. Het zijn de aanjagers, die de boel op scherp zetten wanneer nodig. “Maar iedereen is bij ons gefocust als we afgetrapt hebben, we werken allemaal keihard tijdens die negentig minuten daarna. Als je veel onzin wilt horen, moet je op zaterdagmiddag tussen 13.00 en 14.15 uur bij ons in de kleedkamer komen luisteren. Daarna gaat de knop om.”

Verduijn had niet verwacht de eerste vijf wedstrijden met het team allemaal te winnen. “Ik dacht dat wij echt zo’n gezelligheidsteam zouden worden, waarbij het vooral om de derde helft gaat. Het tegendeel is waar gebleken. Als de scheidsrechter fluit, gaan we er volle bak voor. Iedereen draagt zijn steentje bij. Het is boven verwachting goed gegaan.”

Het team wordt dus gevormd door jongens die niet meer in een eerste elftal willen spelen vanwege school of werk, maar nog wel graag een balletje trappen. Verduijn speelde zelf enige tijd in het eerste van Capelle. “We hebben veel plezier onderling, lekker ouwehoeren en lol trappen voor de wedstrijd. En na afloop wordt geregeld de koude waterzak over iemand leeggegooid in de douche.”

BEENBREUK
Trainen doet Verduijn niet, aangezien hij doordeweeks als militair intern zit. “Maar ik zorg er wel voor dat ik fit blijf: voor mijn opleiding, maar ook om zaterdag vol te kunnen gaan.” De discipline van zijn opleiding neemt hij ook mee naar de club. “13.00 uur aanwezig, is 13.00 uur aanwezig. Te laat? Dan sta je wissel.”

Hij hoopt met het team een plekje in de top vier van de competitie te bemachtigen. “We moeten niet te hoog van de toren blazen na die goede start. Het is vooral te hopen dat we fit blijven. We hebben elke week wel genoeg mensen, maar het is gewoon pijnlijk als iemand zwaar geblesseerd raakt tijdens zo’n potje voor het plezier. Onze spits Thomas van Stein heeft zijn been op twee plekken gebroken, dat wil je niet meemaken. We zijn een vriendenteam, dus iedereen voelt met hem mee.”

Meer weten over SV Capelle? Klik hier.
Lees hier een ander artikel over SV Capelle.