In een eerdere publicatie liet het bestuur al weten dat Mels van Driel de kandidaat was om Wim Helmink op te volgen als hoofd technische zaken van ASWH. Op dat moment moesten de laatste spreekwoordelijke puntjes nog op de i worden gezet. Inmiddels hebben beide partijen overeenstemming bereikt, waardoor de voormalig speler van het eerste elftal officieel is aangesteld.

HappyPoint_desinfectie

 

Het bestuur zag in Mels van Driel een geschikte kandidaat om het technische beleid rond de hoogste selectieteams van ASWH vorm te gaan geven. Dat gevoel werd in de gesprekken alleen maar versterkt. De 37-jarige Van Driel neemt een ruime bagage mee uit zijn jaren in het betaalde voetbal bij Feyenoord, Excelsior, Fortuna Sittard en RBC Roosendaal en droeg ook negen seizoenen het shirt van ASWH. Een periode waarin hij als speler succesvol was met twee promoties, twee gewonnen districtsbeker, een landelijke amateurbeker, de Supercup en twee regionale bekers. Ook werd hij tweemaal verkozen tot speler van het jaar. Maar minstens zo belangrijk is dat hij in die periode de club goed heeft leren kennen en is uitgegroeid tot een echte ASWH’er. Duidelijke voordelen bij het bekleden van zijn nieuwe functie.

Dat speelde bij Van Driel zelf ook een belangrijke rol. Onlangs besloot hij zijn spelersloopbaan te beëindigen, mede doordat de positie van technische man vrijkwam. Hij had al jaren voor ogen om na zijn afscheid als speler betrokken te blijven bij onze vereniging. ,,Dit was het ideale moment. Als ik had gewacht, was het nog maar de vraag geweest of deze positie volgend jaar vrij zou komen”, vertelde hij onlangs in een interview op VoetbalRotterdam. Van Driel, die later dit jaar overigens in Hendrik-Ido-Ambacht komt wonen, heeft er veel zin in. ,,De laatste tijd heb ik al de nodige werkzaamheden verricht, maar nu is het echt officieel. Ik krijg van het bestuur de ruimte om mijn rol naar eigen inzicht in te vullen, uiteraard binnen de vaste afspraken die daarover zijn gemaakt. Het is ook mijn intentie om deze rol voor langere tijd te vervullen.” Het bestuur kijkt uiteraard uit naar een positieve samenwerking en zal Van Driel uiteraard op alle benodigde manieren van steun voorzien.

Wij wensen Mels veel succes en plezier in zijn nieuwe functie!

Klik hier voor meer informatie over ASWH
Voor meer artikelen van ASWH klik hier