Tommy-Pronk

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met een van de spelers en tevens trainer van XerxesDZB 3, Tommy Pronk.

Cathay
Zelf heeft hij altijd in de jeugd gevoetbald bij XerxesDZB tot aan de JO19-1. “Na dit team hadden een aantal jongens, waaronder ik, besloten om een vriendenteam op te richten. Uiteindelijk bleef ik een half jaar, omdat ik merkte dat ik hier toch nog niet aan toe was. Ik vertrok na RCSV Zestienhoven en later ook nog Bruse Boys. In de tussentijd ging ik alsnog om met de jongens van vroeger en kriebelt het toch wel weer om samen in een team te spelen. Na tien jaar afwezigheid, keerde ik terug in het vriendenteam. Op een moment werd er gevraagd of ik training wilde geven. Dit deed ik met oefeningen die ik door de jaren heen heb geleerd.”

“Er geldt binnen ons team nog steeds de gouden regel, wie komt trainen staat basis en wie niet, die niet. Op basis van dit wordt dan ook de opstelling gemaakt. Wij als team hebben ook een app, waarin staat wie de was tas heeft en kan je aangeven of je komt trainen of niet. Dit gaat via een groene, oranje of rode knop in de app. De oranje is als je het nog niet zeker weet. We trainen een keer per week en dan moeten we geluk hebben dat het geen Champions League is, anders komt er bijna niemand” lachte Tommy. “Na de zomervakantie is vrijwel iedereen er weer, maar na drie weken is het weer hetzelfde clubje dat aan het trainen is.”

Na de wedstrijd en vaak na de training blijven we even hangen in de kantine. De club zelf heeft ook bij ons aangegeven dat ze had leuk vinden als wij blijven hangen. Zo hebben we ook een ‘horeca pas’. Dit is een kaart met een aardigheidje van de club, met de insteek dat we blijven hangen.

De trainer van de groep is dan ook pas tevreden als ze gesloopt de training verlaten. Ik ken de jongens al vanaf dat we klein waren, dus het afbeulen gaat wat makkelijker, daarnaast vind ik het ook leuk om lekker te trainen en niet te kutte. Het serieuze is dan ook altijd wel de insteek.”

Ieder jaar vinden er activiteiten plaats die door teamgenoot Jordy georganiseerd worden. “In januari wordt er altijd een bowling toernooi georganiseerd. Er worden dan vier banen afgehuurd en dan wordt je ingedeeld in teams van vier á vijf en ieder team heeft een eigen kleur. Zo neem je het dan tegen elkaar op. Het leukste vind ik de kerstquiz. Het komt erop neer dat je elkaar mag naaien volledig in de zeik mag nemen. Je stuurt de gekste filmpjes en foto’s van elkaar in. Deze worden met elkaar bekeken. Het zijn vooral momenten dat we dronken zijn” grapte Tommy.

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com

Wilt u XerxesDZB 3 op de voet volgen, dan kan dan hier. U vindt hier tevens ook meer informatie over het team.

Of lees hier het vorige artikel uit de rubriek, met XerxesDZB 3 ‘captain derde helft’ Jordy den Haan.