Irene’58 pas in blessuretijd voorbij Be-Ready

0
145

Afgelopen zondag, 8 december, was Be-Ready uit Hank de tegenstander van Irene’58 uit Den Hout. In de vorige ontmoeting met de mannen uit Hank sleepte Irene’58 het kampioenschap binnen. Dit is inmiddels twee jaar geleden en afgelopen zondag was er geen kampioenschap te behalen, maar drie punten konden de elf uit Den Hout heel goed gebruiken. Voor de aftrap van deze wedstrijd stond alleen nog ZIGO onder Irene’58 op de ranglijst.

Irene liet in de eerste helft niet zien dat het de drie punten hard nodig had. Het was druk voor de goal van keeper Erik van Eggermont, in tegenstelling tot dat van de keeper van Be-Ready, die een rustige eerste helft had. Door het slechte voetbal dat de mannen uit Den Hout liet zien kreeg Be-Ready kansen en maakte Stephan Huismans de 0-1 voor Be-Ready. In de tweede helft kwam Irene’58 met hernieuwde energie het veld op. In de kleedkamer werden de mannen uit Den Hout zich ervan bewust dat het wel erg belangrijke punten waren, die je zeker tegen ploegen als Be-Ready moet blijven halen om te willen handhaven in de 3e klasse.

Het voetbal dat Irene’58 na rust liet zien was niet veel beter dan de eerste helft, maar er zat wel meer strijd in de ploeg. Mede door die strijd werd de 1-1 gemaakt door Merijn Martens. In de 90e minuut schoot Erwin Timmermans Irene’58 op voorsprong. Deze stand hield de ploeg van Paul van Dijk ook in de blesurretijd vast en hierdoor bleven de drie belangrijke punten in Den Hout. Door deze winstpartij klimt Irene’58 één plekje op de ranglijst, maar er is nog een lange weg te gaan naar handhaving in de 3e klasse.

Hopelijk geeft deze winstpartij de ploeg meer zelfvertrouwen voor de komende wedstrijden, om te beginnen volgende week uit tegen Virtus.

Reactie Paul van Dijk: “Vandaag hebben we eindelijk weer eens kunnen winnen. Waar we in een aantal wedstrijden recht op meer hadden, hadden we eigenlijk vandaag, met name voor rust, nergens recht op. Desondanks is dit een enorme opsteker voor de groep. Volgende week uit naar Virtus en dan volgt nog de bekerwedstrijd thuis tegen Moerse Boys!”