Toon-de-Jong

Toon de Jong (57) heeft een lange tijd bij Rood-Wit gespeeld, waarvan een aantal jaren in de selectie. Helaas is hij vroeg in zijn carrière geblesseerd geraakt, waarna voetballen niet meer mogelijk was. Om nog actief bezig te blijven is hij toen KNVB scheidsrechter geworden, echter was dit niet hetzelfde en mistte hij de gezelligheid die hij bij Rood-Wit ervaarde. Sindsdien zit hij in het bestuur van Rood-Wit.

Sinds 2009 is Toon ook kantinebeheerder van Rood-Wit. Dit doet hij samen met zijn vrouw. Hier zijn zij zes dagen in de week mee bezig en vinden dit geweldig om te doen. “Als kantinebeheerder ben je ook het aanspreekpunt op de vereniging’’. Aangezien Toon op de hoogte is van alle zaken binnen Rood-Wit, is hij de aangewezen persoon om mensen te helpen. Daarnaast zorgt hij er ook voor dat de sportkleding van de selectie elftallen en jeugdelftallen fris en fruitig klaarliggen voor de wedstrijd.Vroeger heeft Toon altijd in de bouw gewerkt. ‘’Ik was gewend om hard te werken, maar bij werken in de horeca komt een hoop kijken’’. Er zijn gedurende het jaar verschillende evenementen die gemanaged moeten worden. Deze verschillen van bingo avond tot PlayStation dag en zijn dus voor jong en oud. Dit regelt Toon samen met een activiteitengroep.

Daarnaast worden er verschillende toernooien georganiseerd. Zo is er in de eerste week van Juni een toernooi voor JO-10. Op dit jeugdtoernooi zullen Nederlandse profclubs actief zijn, maar ook internationale clubs als Manchester City, Liverpool, Bayern München, Schalke 04 en Juventus. ‘’Het is prachtig om zulke jonge talentjes te zien voetballen’’. Dit toernooi zal op het sportpark van Rood-Wit plaatsvinden en is een jaarlijks terugkerend evenement.

Zelf heeft Toon ook nog bij de selectie van Rood-Wit gespeeld. Hij heeft een kampioenschap in de hoofdklasse mee mogen maken. Hier was hij niet altijd basisspeler, maar is trots dat hij hier een aandeel in had. Daarnaast vond hij het prachtig om mee te maken dat zijn zoon zes jaar in het eerste elftal heeft gespeeld . ‘’Rood-Wit is gedurende deze periode een aantal keer kampioen geworden, en ik ben trots dat ik hier als bestuurslid een technisch aandeel in had’’.

Buiten zijn activiteiten binnen de club heeft Toon geen tijd voor andere hobby’s. Hij heeft zijn handen vol aan zijn taken. ‘’Je kan nooit vooruitkijken’’. Rood-Wit is momenteel hard bezig om het sportpark te renoveren. Ze willen de kleedkamers, kantine, velden en lichtmasten vernieuwen. Afgelopen jaar is er al een veld gerenoveerd. Het veldverlichting zou dit jaar gerealiseerd worden, niet alleen bij Rood-Wit, maar ook bij alle andere voetbalclubs in de gemeente Rucphen. Ook zijn we bezig om het sportpark te verduurzamen. Als bestuurslid accommodatie heb ik een hele fijne commissie om me heen om dit te realiseren.

Zoals bij veel verenigingen zijn er problemen omtrent het verwezenlijken van vrijwilligers. ‘’Er zijn wel vrijwilligers die klaar staan voor Rood-Wit, maar om alles goed te kunnen managen heb je gewoon meer mensen nodig’’. Veel weten niet hoe belangrijk deze personen zijn binnen een voetbalvereniging. Toch voelt Toon zich erg gewaardeerd binnen deze club, en zou hij voor geen goud met iemand willen ruilen. Hij verwacht hier dan ook nog lang actief te zijn.

Meer informatie over Rood-Wit? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over Rood-Wit.