Patrick van Arkel (21) speelt al sinds zijn zesde bij SV Buren. Patrick was zestien toen hij zijn debuut maakte, hij speelt dus na al vijf jaar in de selectie van SV Buren. 

HappyPoint_desinfectie

Wij vroegen Patrick om een korte introductie van zichzelf te geven. ”Mijn naam is Patrick van Arkel, ik ben 21 jaar oud en ik woon in Buren. Dit wordt mijn vijfde seizoen in het eerste elftal van SV Buren als spits. In het dagelijks leven werk ik bij van Kessel Sport en Cultuurtechniek op kantoor als administratief medewerker. Daarnaast zit ik sinds dit seizoen ook in de jeugdcommissie als jeugdcoördinator van de pupillen en draai ik 1 keer per maand bardienst in de kantine.”

Van Arkel zijn ambities zijn duidelijk. ”Mijn ambities in de toekomst zijn bovenin meedraaien in de vierde klasse. Aangezien wij een team hebben met veel jonge spelers en een aantal oudere spelers die op een hoog niveau gevoetbald hebben, denk ik dat er een hoop potentie zit in ons team. Ik denk dus zeker dat we stappen kunnen maken in de komende jaren.”

Patrick verteld over het huidige seizoen. ”Sinds dit seizoen hebben we een nieuwe trainer, Marcel Nijhuis. Met deze trainer zijn we een andere weg ingeslagen en gaan we proberen wat hoger te eindigen in de vierde klasse. We zijn in de competitie niet sterk begonnen met nul punten uit twee wedstrijden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we toch zeker wel in de middenmoot kunnen eindigen.”

Wij vroegen aan Patrick wat voetbal zo belangrijk maakt. ”Voetbal is voor mij belangrijk omdat ik het al mijn hele leven doe. Ik ben al vroeg begonnen en heb er nog geen moment aan gedacht om er mee te stoppen. In mijn jeugd was het enige waar ik aan dacht voetbal, als ik klaar was met school ging ik gelijk met vrienden voetballen. Met sommige van die vrienden zat ik ook in het team en dat maakt het spelletje ook leuker.”

Van Arkel heeft nog veel vertrouwen in dit seizoen. ”We zijn niet echt lekker begonnen met nul punten uit twee wedstrijden. Ik ga er van uit dat als de competitie afgemaakt gaat worden dat we met dit team toch zeker wel in de middenmoot kunnen eindigen. Nu is het alleen afwachten wat de overheid gaat doen en of het bij vier weken stilleggen van de competitie blijft.

Klik hier voor meer informatie over SV Buren.

Voor een ander artikel over SV Buren, klik hier.