Lloyd Boomaars is op negenjarige leeftijd gescout door verschillende clubs zoals NAC Breda, Willem II en Den Bosch. Hij heeft toen gekozen om zijn voetbalcarrière voort te zetten bij Willem II. Ondertussen maakt hij deel uit van de 018 van FC Eindhoven. We praten met hem over zijn hoogtepunten, zijn jeugdheld, het huidige seizoen en zijn ambities.

De 16-jarige centrale verdediger is woonachtig in Bavel en studeert momenteel aan het Johan Cruijff College in Roosendaal. Het spelen op de PlayStation en een wandeling met zijn hond vindt hij ook erg ontspannend.

We vragen Lloyd wat zijn hoogtepunten zijn in zijn carrière. “Ik heb twee mooie momenten mogen meemaken namelijk het winnen van de Mariska Lips Award in 2017 en het moment dat ik geselecteerd werd voor de selectie van Oranje 014. Dit zijn momenten die ik nooit meer zal vergeten.”

Rust, reinheid en regelmaat is erg belangrijk voor Boomaars. “Dat betekent voor mij op tijd rusten, ontspannen in bad en gezond eten en hier consequent in zijn.” We vragen hem wie voor hem een groot voorbeeld is. “Mijn jeugdheld is Wayne Rooney. Zeker toen ik wat jonger was leek ik qua uiterlijk op hem, maar ook zeker zijn manier van ‘Engels’ voetballen bevalt me en roept vergelijking op.”

Het huidige seizoen verloopt erg goed. “Met mijn persoonlijke ontwikkeling gaat het prima. Na bij de 017 gestart te zijn, ben ik na de winterstop doorgeschoven naar de 018. Hier train ik nu en speel ik mijn wedstrijden. Ik ben erg blij met het vertrouwen wat ik van de complete jeugd-trainersstaf van FC Eindhovenkrijg.” Tenslotte vragen we hem van zijn verdere ambities nog zijn. “Op de kortere termijn wil ik een vaste waarde bij FC Eindhoven worden en hard werken om de selectie te halen en uiteindelijk bij het eerste elftal te komen. Hierna vanuit een stabiele Eredivisieclub doorstromen naar het liefst Engeland,” sluit hij hoopvol af.

Klik hier voor meer artikelen over FC Eindhoven.
Meer informatie over FC Eindhoven? Klik hier.