Kevin Groffen (31) begon op zijn zesde met voetballen bij SV Buren. Hier doorliep Groffen alle jeugdteams tot hij zestien was, toen werd Kevin doorgeschoven naar het eerste elftal.  Na een avontuur bij WNC, keerde Groffen weer terug bij zijn jeugdliefde.

HappyPoint_desinfectie

Wij vroegen Kevin om een korte introductie van zichzelf te geven. ‘’Ik ben Kevin Groffen en ik ben 31 jaar oud.  In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam bij de MCD in Buren als assistent bedrijfsleider. Daarnaast voetbal ik het in het eerste elftal van SV Buren.’’

Het huidige seizoen verloopt niet optimaal. ‘’In de voorbereiding ging het al snel mis, want bij de eerste oefenwedstrijd viel ik verkeerd terecht en liep een zware schouderblessure op. Daar ben ik nu nog herstellende van. Hopelijk ben ik na de winterstop weer fit en kan ik mijn echte rentree weer maken bij Buren.

Daarnaast zijn we als team ook al uitgeschakeld in de beker en hebben we de eerste twee wedstrijden in de competitie verloren. Tijdens de oefenwedstrijden werd er wel goed gevoetbald maar die lijn is duidelijk nog niet doorgetrokken. Door de corona hebben we nu verplicht rust, maar misschien komt dat voor ons wel goed uit.

Groffen vertelt over zijn ambities. ‘’Ik ben teruggekomen om weer met mijn vrienden te voetballen en wil graag de jonge jongens zoveel mogelijk te helpen en beter te maken waar dat kan. Hoe lang ik nog blijf voetballen in het 1e elftal durf ik niet te zeggen. Het liefst nog jaren, maar zware blessures als deze kunnen er ook voor zorgen dat ik eerder mee stop. Daar wil ik liever nog niet aan denken, want het moeten presteren is nog te leuk om te laten gaan.’’

Klik hier voor meer artikelen over SV Buren
Klik hier voor meer informatie over SV Buren