Hennos-Asmelash-FC-Inhulets

Dit keer gaan wij in gesprek met Hennos Asmelash. De 22-jarige is bij SV DSO in de jeugd begonnen en werd vervolgens gescout door ADO Den Haag. Op dit moment speelt hij op het hoogste niveau van Oekraïne bij FC Inhulets.

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear

De rechtsback begint over zijn carrièreverloop. “Ik ben op zesjarige leeftijd begonnen bij DSO heb daar tot mijn 15egevoetbald. Hier heb ik toen een mooie en leuke tijd gehad. Heb vervolgens de overstap naar ADO gemaakt. Waar ik een betere voetballer ben geworden en mooie jaren heb mogen ervaren. Momenteel speel ik bij FC Inhulets dat uitkomt op het hoogste niveau in Oekraïne. Een leuke competitie met nieuwe uitdagingen voor mij.”

Asmelash is het seizoen goed begonnen. “Ik begon als wisselspeler en mocht in de wedstrijd met Dynamo Kiev twintig minuten invallen, waarbij ik een assist gaf en we gelijk speelde. Dit was natuurlijk een groot feest omdat Dynamo samen met Shakhtar Donetsk de grootste clubs zijn. Daarna ben ik basisspeler geworden en sta nu nog steeds in de basis. Het gaat de goede kant op.”

Zo wilt de snelle rechtsback zijn stijgende lijn doorzetten en heeft veel ambities. “Ik denk dat elke jongen droomt van de Champions League en het Nederlands elftal. Dat zijn mijn ambities voor de toekomst en misschien wel een droom. Met hard werken kan je alles bereiken. Ik wil van mezelf een complete rechtsback maken. Zowel verdedigend als aanvallend.”

Ook werd de verdediger in zijn tijd bij ADO de laatste anderhalf jaar verhuurd aan Top Oss en maakte daarin zijn hoogtepunt mee. “Mijn goal tegen Sparta met Top Oss was voor mij echt een hoogtepunt. Het was mijn eerste goal betaald voetbal. Buiten dat ik scoorde speelde ik ook een goede wedstrijd.” Na zijn tijd bij Top Oss, kwam Asmelash terecht in een moeilijke periode. “Ik keerde terug bij ADO, maar mijn contract werd niet verlengd. Ik was zeven maanden clubloos en dan zit je toch in een tijd van onzekerheid. Dat is ook een beetje het risico van voetbal. Ik ben blij dat ik nu weer een club heb.”

Voetbal is echt belangrijk voor Ameslash. “Liefde voor het spelletje. De spanning voor een wedstrijd. Hoe gesloopt je bent na een wedstrijd, maar wel bijna altijd een goed gevoel geeft. Het is ook voor mijn toekomst.” Ook blikte de vleugelverdediger vooruit op komend seizoen. “Het seizoen is natuurlijk net begonnen. We staan in de middenmoot en hopen stiekem omhoog te kijken. Voor mezelf zoveel mogelijk blijven spelen en wie weet een mooie transfer.”