David van de Graaf (18) is dit seizoen een belangrijke schakel in de verdediging bij JO19-1 van voetbalclub Westlandia. Daarnaast volgt David de opleiding ‘Logistiek supervisor’.

De achttienjarige speelt dit jaar zijn eerste seizoen bij de voetbalclub. Het was nog even de vraag of het O19-1 werd of O19-2. Uiteindelijk is David uitgekozen om te voetballen in O19-1 die tweede divisie speelt.

Voordat Van de Graaf bij Westlandia ging voetballen heeft hij twee jaar bij Velo gevoetbald en acht jaar bij HBS. ‘’Ik ben op voetbal gegaan, omdat ik uit een sportief gezin kom en mijn familieleden betrokken zijn bij het voetbal.’’ Op jonge leeftijd zagen Davids familieleden al dat die potentie had om goed te voetballen.

Wat betreft een transfer staat David altijd open voor nieuwe uitdagingen. ‘’Ik zou graag hogerop willen voetballen, maar ik vind dat ik bij Westlandia al aardig hoog speelt.’’ Naast het voetballen is hij dagelijks bezig met andere sporten, zoals sporten in de sportschool. Helaas is de sportschool tot op heden gesloten en moet de voetballer een andere manier vinden om in conditie te blijven.

De achttienjarige heeft ook dieptepunten gekend. Hij kampte namelijk met een blessure. David had last van een Shin splint (ontsteking onder het scheenbeen). Dit heeft ongeveer zes weken geduurd. ‘’Helaas gebeurde dit vrijwel in het begin van het seizoen.’’

De voorbeeldvoetballer van David is Lionel Messi. hij is altijd gecharmeerd geweest van deze bekende voetballer. ‘’Messi is iemand waar ik tegen op kijk.’’ Voor de Hagenees is het ondenkbaar om dat niveau te halen, maar hij blijft wel altijd ambitieus.

Naast Lionel Messi is de centrale verdediger ook lovend over een speler uit zijn team, namelijk Jack. Jack is de keeper van het team en komt van ADO. ‘’Jack is erg goed in de positie die hij bekleedt in het veld.’’

Sinds kort is er eindelijk duidelijkheid over het restant van de competitie. De KNVB schrapt alle amateurcompetities van dit seizoen. Geen degradanten, maar ook geen kampioenen. Dit is een behoorlijke teleurstelling voor een aantal clubs, waar andere clubs misschien wel opgelucht zijn.  Dit betekent dus ook het einde van het seizoen voor Westlandia JO19-1. ”Ik hoop dat ik snel weer het veld op mag en mijn hobby weer mag gaan uitoefenen.’’

Klik hier voor meer informatie over Westlandia.

Voor een ander artikel over Westlandia, klik hier.