Bodhi Tip (25) speelt al sinds zijn vijfde bij SV Buren. Op 16 jarige leeftijd maakte hij zijn debuut, nu speelt hij al negen jaar in de selectie van Buren. 

HappyPoint_desinfectie

Wij vroegen Bodhi om zichzelf kort te introduceren. ”Ik ben Bodhi Tip, 25 jaar oud en door de weeks ben ik full time werkzaam als schilder. Daarnaast speel ik in het eerste elftal van SV Buren op de rechtsback positie.

Tip vertelt over zijn carrière. ”Ik kwam als een klein jochie bij deze mooie club terecht door mijn vader, die ook trainer was binnen de club en er al het een en ander deed. Ik begon in de F-jes met voetballen samen met mijn klasgenootjes, vroeger speelden we vaak op het veldje bij ons in de buurt. Daar stonden dan twee goals van de voetbal en we waren eigenlijk altijd bezig met partijen. Zo ben ik eigenlijk alleen maar meer voor de sport gaan leven. Toen ik bij de D pupillen kwam werd ik samen met de keeper uit mijn team gescout door FC Den Bosch, ik mocht daar mee trainen en een paar wedstrijden spelen. Dat was een mooie ervaring om mee te maken.”

“Vanaf de C- Junioren tot de A junioren was mijn vader trainer van ons team, we speelden elk seizoen mee met de bovenste drie plaatsen. We hadden een gezellig team die alles voor elkaar gaven, uiteindelijk werden we in B1 kampioen met dit team.”

Bodhi vertelt verder. ”Na het kampioenschap heb ik nog twee jaar in de A gevoetbald, toen plots vroeg de trainer van het eerste of ik mee wou komen trainen. Aan het begin was het natuurlijk wennen want je kwam als broekie binnen die net zestien was, tegen allemaal fysiek grote kerels van tien jaar ouder. Maar uiteindelijk na een paar seizoenen een basisplaats kunnen veroveren in het eerste. Nadat we kampioen zijn geworden hebben we twee seizoenen vol kunnen houden in de derde klasse, daarna zijn we gedegradeerd naar de vierde klasse en hebben we daar weer één seizoen in gespeeld. Vervolgens ging het wat minder met Buren. er gingen een paar ervaren spelers weg wat vervolgens weer tot een degradatie naar de vijfde klasse leidde. In de vijfde klasse hadden we het iets te gemakkelijk en dus promoveerde eigenlijk gelijk weer terug naar de vierde klasse. Daar spelen we nu nog steeds in.”

Bodhi zijn ambities zijn duidelijk. ”Voor nu lekker bij mijn club blijven voetballen, ik heb het goed naar mijn zin en al mijn vrienden voetballen hier. Deze club draag ik een warm hart toe, ik ben er graag en zet me ook in voor de club. Denk aan een bardienst draaien en een team coachen.”

Tip vertelt over het huidige seizoen. ”Het huidige seizoen hebben we helaas nog niet veel kunnen voetballen door Corona. De voorbereiding ging best prima, we speelden verzorgd voetbal en wonnen ook een paar wedstrijden.”

Klik hier voor meer artikelen over SV Buren
Klik hier voor meer informatie over SV Buren