guardians-scheenbeschemers-geoffrey-acheompong

Achter Guardians schuilt een verhaal van sportiviteit en doorzettingsvermogen: tegenslagen, onderuit gaan en weer opstaan. Ontworpen vanuit ervaring en doorontwikkeld met de missie om voetballers op alle niveaus een betaalbaar en goed product te bieden, dat optimaal beschermt. 

Geoffrey Acheampong is het brein achter het merk. Op zijn dertiende begon hij in de middenklasse bij Maasstad. Door keihard te werken en veel te trainen bereikte hij Feyenoord. Vandaar uit stootte hij door naar de hoogste divisie van Nederland en stapte over naar RKC Waalwijk. Een jongensdroom kwam uit. Totdat hij zijn achillespees afscheurde, met een revalidatietraject van een jaar tot gevolg.

De impact op Geoffrey was groot. Fysiek, maar ook mentaal. Geoffrey ging bijna niet meer naar school en had geen dak meer boven zijn hoofd. Hij herstelde fysiek voldoende om naar FC Den Bosch te gaan, maar zijn achillespees bleef zwak, waardoor de uiteindelijk stap naar prof speler uit bleef.

Doorzettingsvermogen leidde Geoffrey naar het ondernemerschap. Hij was niet van plan bij de pakken neer te gaan zitten en besloot dat hij naast het voetballen en zijn opleiding iets nodig had om op terug te kunnen vallen. Als talentvolle sporter versleet Geoffrey rollen met sporttape met als doel zijn scheenbeschermers op hun plek te houden. Dit was niet alleen kostbaar, maar het tape deed ook zeer. Zo ontstond het idee voor een nieuw product: een sok die het werk van het tape over moest nemen. De eerste Guardians werden geboren!

Het was de start van een intensieve periode met vallen en opstaan, uitproberen en verbeteren. Geoffrey kocht zelf stoffen, klittenband en kroop achter een geleende naaimachine. Youtube leerde hem met de machine omgaan. Ervan overtuigd dat hij een onderscheidend product kon maken – vergelijkbare producten bestonden niet of kostten al gauw 60 euro, bleef hij doorgaan. De eerste modellen waren esthetisch onder de maat, maar ze deden wel hun werk. En dat begon ook teamgenoten op te vallen!

Geoffrey besloot het groter aan te pakken en bestelde materialen uit het buitenland. Wat tot dan toe alleen een product voor eigen gebruik was, werd in een atelier omgetoverd naar het eerste échte prototype. In twee weken werden vijftien paar gefabriceerd. Via zijn socials deelde Geoffrey foto’s en hij vroeg teamgenoten in een wedstrijd tegen FC Emmen het product te testen. De vijftien paar waren binnen een week verkocht. De productie werd verdubbeld, maar dit handwerk was tijdrovend. Tijd om de productie te professionaliseren.

Toen ook topspelers, als Mitchel Bakker van Paris St Germain, interesse toonden, wist Geoffrey: dit kan groot worden! Als spelers die miljoenen verdienen en gesponsord worden, dit willen hebben, dan heb ik een goed product in handen. Het geloof in Guardians sterkte aan en ook de visie van Geoffrey ontwikkelde zich meer en meer tot wat het nu is:

Het uiteindelijke doel van Guardians is om amateurvoetballers dezelfde kwaliteit te bieden als profs. Guardians zijn voor iedereen, ongeacht het niveau waarop je speelt. Goede kwaliteit voor een eerlijke prijs. Geoffrey: “Ik wil dat het merk doorzettingsvermogen uitstraalt. Sommigen spelen al heel hun leven amateur, anderen breken door. Guardians is niet alleen voor wie in de spotlights staat.”

Stay protected while you stand out

Ondanks dat hij opgroeide in een thuissituatie die hem niet veel te bieden had, staat Geoffrey positief in het leven. Met Guardians laat Geoffrey zien dat, ook wanneer je met niks opgroeit en je veel tegenslagen kent, je eindeloos veel kunt bereiken.

KOOP HIER DE GUARDIANS SCHEENBESCHERMERS