Jo10-1 van Victoria’28 ook wel ‘De talentjes van Victoria28’ hebben zaterdag 4 juni na een spannende wedstrijd tegen Lisse de titel beste amateur team gepakt.

4 juni 2022 de dag waar ze zo naar toe hadden geleefd, De Nederlandse Kampioenschappen. “Er werd gestart in poule B, Reiger Boys en Beek Vooruit werden knap verslagen met 4-0 en 3-2. De laatste poulewedstrijd tegen RKDEO eindigde in een gelijkspel, dit was voor ons voldoende om poulewinnaar te worden. De kwartfinale hebben we Helpman laten zien hoe sterk we zijn en wonnen we met 5-1. Ook de halve finale waren we wederom te sterk voor Blesse. En stonden we in de finale tegen de titelverdediger Lisse. De finale was onwijs spannend en in de laatste paar seconden tikte Ismail naar een prachtige assist van Anwar de 5-4 binnen. Victoria’28 de nieuwe kampioen van Nederland”, vertellen de trainers van het elftal.

Het elftal van Victoria’28 is een mooi uitgebalanceerd team, met op iedere positie sterke spelers. De kracht is het mooie positiespel, de jongens weten elkaar goed te vinden en dat resulteert in mooie goals. Daarnaast zijn ze goed in druk zetten op de tegenstander en schakelen ze als team zijnde goed om.

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear

De heren halen samen het beste uit elkaar naar boven. “Iedereen is altijd aanwezig op de training, we hebben respect voor elkaar, zijn naast teamgenoten ook vrienden van elkaar geworden. Naast de trainers staat er een fantastisch stel ouders achter ons, die ons door weer en wind steunen!” Doordat de jongens samen een team vormen spelen ze de sterren van de hemel. Jesse was tijdens de wedstrijden “Het Beest” van de game. “Onze Jesse is een opkomende verdediger, met onwijs veel kracht en snelheid. De nachtmerrie van iedere aanvaller dit toernooi, want je blijft hem tegenkomen”, vertellen Boukje en Hareld.

Naast de titel te veroveren van dit toernooi zijn de heren 11 juni ook eerste geworden op het Johan Bakker pupillen toernooi. Het komende seizoen gaan de jongens voor het kampioenschap in de hoofdklasse.

Het elftal van Victoria’28 gaat komend seizoen afscheid nemen van een aantal spelers. “Afgelopen seizoen hebben Vito, Anwar, Ismail en Jesaja gespeeld voor de FC Twente/Heracles Academie JO10. Van deze mannen heeft Anwar zich geplaatst voor het JO11 traject. Jesaja en Liam gaan ons team verlaten en gaan een nieuwe uitdaging aan. Veel succes mannen, de trainers Boukje en Hareld zijn onwijs trots op jullie!

Klik hier voor het laatste artikel van VoetbalJournaal.