FC Rijnmond

Voetballer Ahmad Mendes Moreira en Excelsior-directeur Ferry de Haan zijn maandagmiddag, 18 november, exclusief te gast bij FC Rijnmond. Samen met presentator Peter van Drunen en verslaggever Sinclair Bischop blikken zij uitgebreid terug op een bewogen weekend.

Het duel tussen FC Den Bosch en Excelsior werd ontsierd door racistische leuzen aan het adres van Mendes Moreira. Nadat het duel tien minuten was gestaakt, werd het spel hervat en scoorde ‘Achie’ de 1-2. Het duel eindigde in 3-3, maar na afloop heeft eigenlijk niemand het over de uitslag.

‘Het begon al vanaf de eerste minuut’
In eerste instantie negeerde Mendes Moreira de geluiden vanaf de tribune. ‘Maar na een tijdje knakte het bij mij en heeft de scheidsrechter het goed aangevoeld en gezegd dat we naar binnen moesten gaan.’ Mendes Moreira kreeg, zo zegt hij, veel naar zijn hoofd gesmeten. ‘Zwarte Piet, K-neger, K-zwarte, het bleef maar doorgaan. Als je zegt dat ik een kutvoetballer ben accepteer ik dat, maar dit kun je niet accepteren’, aldus de aanvaller.

Statement
Als het aan Mendes Moreira lag, was het duel definitief gestaakt. ‘Ik heb gezegd dat ik niet terug wilde, in de emotie heb ik lelijke woorden gezegd. Ik was er klaar mee. Sander Fischer wilde ook gaan douchen om een statement te maken en duidelijk te maken dat dit niet kan. We hebben er uiteindelijk toch voor gekozen om te spelen.’

De directeur en voetballer van Excelsior kiezen ervoor om exclusief bij FC Rijnmond terug te blikken op wat gisteren is gebeurd in Den Bosch. Hoe staat Excelsior in deze zaak en wat moet er gebeuren om zulke racistische uitingen voortaan te voorkomen?

FC Rijnmond begint rond 17:20 uur en is te zien op TV Rijnmond, Rijnmond.nl en de Rijnmond-app. De uitzending wordt daarna op tv ieder uur herhaald en is terug te kijken via de website en app.

Wij zijn Rijnmond. Wij zijn erbij!

www.rijnmond.nl                                                                                               Facebook

Radio: 93.4FM                                                                                                    Twitter

TV: Ziggo Kanaal 30, KPN Kanaal 513                                                          Instagram

Download de app en blijf op de hoogte van al het regionale nieuws!