Amersfoort, 4 juni 2021 – Tijdens het EK voetbal wordt de VAR ongetwijfeld weer regelmatig ingeschakeld. In Nederland blijft het daar niet bij. Het door de scheidrechter uitgebeelde rechthoekje, waarmee ondersteuning van een videoarbiter wordt gevraagd, is namelijk onderdeel van een speciale EK-campagne. Dr. Oetker brengt toparbiter Roelof Luinge terug naar het betaalde voetbal om het VAR-gebaar als oven-gebaar te claimen. Elke keer als een ingreep van de Video Assistant Referee wordt gevraagd, kunnen kijkers de oven claimen op Claimdeoven.nu en mooie pizza-prijzen winnen. Maar men moet alert blijven, want zodra de wedstrijd wordt hervat, is de kans verkeken. Met dit ambient marketing-snufje denkt heel voetbalminnend Nederland straks hopelijk bij elk VAR-gebaar aan pizza in de oven.

VAR als geheim wapen
Reclamemaken op locaties of in situaties die normaal gesproken niets met reclame te maken hebben, het is een trucje dat werkt op het niveau van het onderbewuste. Deze zogenaamde ambient marketing is al ingezet op toiletbrillen, bumperstickers, posters in kleedkamers van sportclubs en handgrepen van supermarktwagens. Met de VAR gaat Dr. Oetker nog een stapje verder: alle EK-scheidsrechters – waaronder de Nederlandse Björn Kuipers en Danny Makkelie – zijn komende voetbalzomer marketingmedium, zonder dat ze daar zelf weet van hebben. De pizza- en bakproductenspecialist is met deze actie het eerste merk dat de VAR inzet als geheim wapen en claimt als heus mediakanaal. Arbitericoon Roelof Luinge is het gezicht van deze campagne-met-een-knipoog.

Actief tijdens dit EK
Roelof Luinge, recordhouder met meer dan 845 gefloten wedstrijden in het betaalde voetbal, is hartstikke blij dat hij weer mee kan doen aan het EK: “Ik was groot voorstander van de VAR, maar heb de invoering in 2016 op een haar na gemist. Ik fluit nog steeds, maar in het amateurvoetbal worden dat soort moderne snufjes helaas niet gebruikt. En nu ik dit EK een actieve rol krijg rondom de VAR, is de cirkel rond. Behalve het gezicht van de actie ben ik namelijk ook juryscheidsrechter. Kom dus maar op met die potentiële rode kaarten en schwalbes en claim de oven! En hou je aan de regels, want ik check alle claims en zoals jullie weten ben ik niet bang om mensen terug te fluiten!”

Over de actie
Zodra kijkers tijdens een van de 51 live EK-wedstrijden het ovengebaar spotten, kunnen ze de oven claimen op www.claimdeoven.nu. Daarmee maken ze gedurende het toernooi kans op prijzen variërend van Dr. Oetker pizza’s tot een luxueuze BBQ met pizzasteen. Roelof Luinge draagt als onafhankelijk juryscheidsrechter ook zijn steentje bij gedurende het toernooi en de actie.

Over Dr. Oetker
Dr. Oetker is al meer dan 100 jaar expert in ovenproducten en uitgegroeid tot de grootste pizza- en bakproductenfabrikant van ons land. Het bedrijf biedt een breed assortiment aan diepvries pizza’s met merken Ristorante, Casa di Mama en Big Americans en daarnaast producten als kant-en-klare toetjes, bakingrediënten en bakmixen. Dr. Oetker is gevestigd in meer dan veertig landen en telt ruim 11.000 medewerkers, waarvan 130 in Nederland.

Zie voor meer informatie www.oetker.nl.

Bron: Dr Oetker.