Teamsport

Samen sporten is altijd gezelliger dan alleen, je kan elkaar motiveren en je streeft met een team een doel na. Hieronder nog even op een rijtje waarom een teamsport zo belangrijk is voor je gezondheid en ontwikkeling.

Groepsgevoel
Voetbal is een teamsport waar je verbinding kunt maken. Met ze elven zorg je voor een geslaagde wedstrijd, dit doe je samen, niet alleen. Met ze alle streef je één doel na, de ontlading die ervan afkomt als je het samen hebt neergezet, waar je met ze alle zo hard voor hebt getraind. Het spelen in een team is goed voor je ontwikkeling, je leert hoe je moet om gaan met verlies, winst, in oplossingen denken en hoe je werkt in teamverband. Alle aspecten van een teamsport kom je ook in het dagelijks leven of in de toekomst tegen.

Sporten
Bewegen is erg belangrijk voor de mens. Sporten zorgt namelijk voor een goede nachtrust, een gezonde levensstijl en verminderd de kans op ziektes. Heerlijk even weg van al je zorgen en stress, daarbij stimuleert sporten een evenwichtige hormoonbalans en verhoogt bewegen het endorfine gehalte in je lichaam, het gelukhormoon.

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear
Voetballen met vrienden
Veel mensen vinden het moeilijk om te gaan sporten, jezelf ertoe te zetten. Vaak zie je dat deze mensen een abonnement op de sportschool hebben, maar er nooit heen gaan. Bij een teamsport ben je verplicht, je laat je team niet in de steek. Daarnaast is het vaak zo dat je een band opbouwt met elkaar wanneer je al lang samenspeelt. Hoe leuk is het om met je vrienden te bewegen en samen te genieten van de eerste, tweede en natuurlijk de derde helft.

De derde helft
Na de wedstrijd vindt de derde helft plaatst, ook deze helft is erg belangrijk voor de groei en ontwikkeling van het team. Op het begin van de derde helft wordt namelijk de wedstrijd geëvalueerd. De besproken punten zijn erg leerzaam voor een vervolg wedstrijd. Wat ging er goed en wat ging er minder goed?  Na deze teambespreking stormt iedereen de kantine binnen en wordt de middag afgesloten met een glaasje vloeibaar goud.

Lees hier: Slechte reden om af te zeggen voor een training.