De maanden mei en juni stonden bij de Zwijndrechtse voetbalvereniging ZBC’97 nadrukkelijk in het teken van de jeugd. Met twee grote evenementen kreeg en krijgt de toekomst van de club een mooi programma voorgeschoteld.


In de aanloop naar het EK voetbal, dat in de tweede week van juni plaatsvond, vond onder een stralend zonnetje het Oranjefestival plaats op het terrein van de Bakestein-club aan de Voltastraat. De primeur van dat evenement trok vijftig dolenthousiaste kinderen in de leeftijd tussen vier en elf jaar die op uitgebreide schaal konden kennismaken met de voetbalsport. De vrijwilligers van ZBC’97 hadden diverse voetbalspellen voor de deelnemende spelers neergezet. De oudere deelnemers liepen daarbij nog eens extra trots rond in oranje hesjes, met de grote namen van de internationals van het Nederlands elftal (mannen én vrouwen) op hun rug. Ook deden alle kinderen mee aan de strijd om de penaltybokaal, waarbij de filmploeg van de KNVB van de partij was om alle gebeurtenissen vast te leggen. Als klap op de vuurpijl konden alle stralende deelnemers aan het einde van de dag niet alleen met een fraaie oorkonde naar huis, maar kregen zij ook allemaal een voetbal mee.

Het Oranjefestival bleek de perfecte opmaat naar het volgende grote evenement dat ZBC’97 in juni mocht huisvesten. De Zwijndrecht Bakestein Combinatie behoorde tot de groep amateurclubs in Nederland die participeerde tijdens de Nationale Voetbaldag. Het idee van de Nationale Voetbaldag kwam voort uit het EK 2020, dat vanwege de coronacrisis een jaar uitgesteld moest worden. Een jaar na dato bleek het toch mogelijk om de dag doorgang te laten vinden. ZBC’97 haakte graag aan bij de organisatie voor het evenement om voor de jeugd in verschillende leeftijdscategorieën een mooi dagdeel te organiseren. Niet alleen bestemd voor voetballende leden, maar ook voor broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes et cetera die op een leuke manier kennis met de voetbalsport wilden maken. Voor ZBC’97 opnieuw een goede gelegenheid om te laten zien dat de slogan op de website, ‘De jeugd heeft de toekomst’, krachtig wordt nageleefd.

Klik hier voor meer artikelen over ZBC’97.
Klik hier voor meer informatie over ZBC’97.

AZV’72 hoopt op betere tijden
Waar ZBC’97 in de laatste maanden van het seizoen nog een Oranjefestival kon organiseren voor de jeugd was het voor de Ambachtse zaalvoetbalvereniging AZV’72 medio oktober van het afgelopen jaar ‘game over’. De competitie kwam toen in de drie poules tot stilstand en ook met het bekertoernooi was het gedaan. De meest recente versoepelingen, die ook binnensport weer mogelijk maken, komen te laat om de competitie alsnog te vervolgen. Wat dat betreft hoopt AZV’72 ook op betere tijden die inmiddels in het verschiet liggen.

De standen medio oktober werden daarmee dus ook de laatste gegevens voor het seizoen 2020-2021. In de hoogste klasse, de Intro-personeel klasse, was de formatie van Addy Duifhuizen MKV bij het abrupte einde de toonaangevende ploeg met twaalf punten uit vijf gespeelde wedstrijden. De stand op de ranglijst was vertekend doordat een aantal clubs minder wedstrijden had afgewerkt. Spiesbouw had op dat moment nog de honderd procent score, met negen punten uit drie gespeelde duels en veruit de minst afgewerkte wedstrijden.

Ook op het tweede niveau, de T&R-klasse, een enorm vertekend beeld. Bij het scheiden van de markt leidde Scope Finance de dans, maar die ploeg (met dertien punten uit zeven gespeelde wedstrijden) had veruit de meeste wedstrijden op het conto staan. Ter vergelijking: de achtervolgers AH Hoveniers en Van Nes + Plaisier hadden op het moment van stoppen vier confrontaties afgewerkt en negen punten in het bezit. Op het derde niveau, in de Plus-klasse, was er meer duidelijkheid over de krachtsverhoudingen: Put Fashionstore ontsteeg duidelijk de rest met de volle buit (vijftien punten) uit vijf afgewerkte duels.

Klik hier voor meer artikelen over AZV’72.
Klik hier voor meer informatie over AZV’72.