Yvar Nelson heeft in mei de knoop definitief doorgehakt; hij is weer voetballer bij Groote Lindt. De nu 17-jarige verdediger maakte vijf seizoenen deel uit van de jeugdopleiding van FC Dordrecht, maar sluit nu aan bij de selectie van trainer Randall Neeskens.

Voetballen op Bakestein bij Groote Lindt is toch echt heel anders dan vier keer in de week trainen en een wedstrijd spelen met FC Dordrecht. ,,Als ik nu het sportpark van Groote Lindt op stap, voel ik meteen weer die gezelligheid. FC Dordrecht is een betaald voetbalorganisatie en daar gaat het vooral om het presteren. Ik voetbal nu weer met mijn maatjes bij ‘De Lindt’. Bij deze nieuwe groep ken ik Max Klop goed, daar heb ik in de jeugd mee gevoetbald. Ook Koen Maas is een oude bekende. Ik vind het nog wel gek hoor dat ik nu met jongens waar ik vroeger achter het doel naar stond te kijken, bij het eerste elftal train.”

Nelson is een kind van ‘De Lindt’. Hij begon al heel jong, op 3-jarige leeftijd, en werd op zijn twaalfde opgepikt door FC Dordrecht. ,,Als klein mannetje zeg je geen nee als er een profclub komt. Ik kan het trainen en voetballen bij FC Dordrecht niet meer combineren met mijn hbo-studie. Het was niet meer te doen.” De technische commissie bij Groote Lindt verloor het Zwijndrechtse talent nooit uit het oog. ,,Toen zij hoorden dat ik twijfelde om bij Dordt door te gaan, belden zij meteen. Ik weet dat er meer clubs interesse hadden om met mij te praten, maar dat had geen zin. Ik wilde slechts bij één club spelen en dat is mijn eigen Groote Lindt, waar ik ook altijd lid van ben gebleven. Dit is mijn cluppie.”

Publiek
Inmiddels weet Yvar Nelson wat zijn sterke punten zijn. Dat is hem aan de Krommedijk wel verteld. ,,Men vindt mij een verdediger met inzicht, opbouwend sterk omdat ik redelijk tweebenig ben en ook in de lucht sta ik mijn mannetje. Terugkijkend ben ik trots op de mooie wedstrijden die ik met FC Dordrecht uit tegen Feyenoord op het nieuwe Varkenoord en tegen PSV op De Herdgang heb gespeeld. Tegen Feyenoord speelden wij op het nieuwe veld voor de tribune. Een heel mooie ervaring.”

Yvar Nelson heeft geroken aan het betaalde voetbal. ,,Dat blijft toch wel hangen, maar ik ga mij nu vol op mijn studie richten. Groote Lindt laat ik niet zomaar in de steek. Op de scooter ben ik binnen drie minuten op de club.”

Groote Lindt komt uit in de derde klasse. ,,Het zou mooi zijn als wij kunnen promoveren en de wedstrijden tegen Pelikaan en VVGZ terugkeren. Voetballen voor veel publiek blijft toch het mooiste. Dat is mooier dan, zoals bij FC Dordrecht, alleen voor een paar ouders en wat scouts voetballen. Maar ik moet mij nu eerst vast in het eerste elftal spelen en aan het ‘grote mannenvoetbal’ gaan wennen.”

Klik hier voor meer artikelen over Groote Lindt.
Klik hier voor meer informatie over Groote Lindt.