Yordi Godijn staat voor zijn eerste seizoen bij IFC

Yordi Godijn is 26 jaar oud, woonachtig in Rotterdam en staat sinds dit seizoen onder de lat bij IFC. Hiervoor keepte hij bij CWO in de Tweede klasse. Hij heeft hiervoor al een aantal clubs gehad. Bij RKSV Leonidas heeft hij zijn opleiding gehad, waarna hij ook zijn debuut heeft mogen maken bij het eerste van Leonidas zondag.

Vervolgens is hij naar het eerste elftal zaterdag van Leonidas gegaan, waar hij nog twee jaar heeft gevoetbald om daarna te vertrekken naar Bolnes van de toenmalige trainer Geert Meijer. Geert Meijer zag hem uitblinken in de wedstrijden tegen Bolnes, en heeft daarna Yordi nog een paar keer bekeken. Uiteindelijk werd hij benaderd door Geert om te komen keepen bij Bolnes. Hij is vertrokken naar Bolnes en hij heeft een goede band  opgebouwd met Geert. Uiteindelijk zijn Geert en Yordi samen vertrokken naar v.v. Strijen, waar Geert momenteel nog zit, maar Yordi niet meer. Hij vertrok alweer na één jaar naar RVVH, om daar ook weer snel te vertrekken. ‘’Het was niet wat ik had gehoopt’’ vertelde Yordi.

‘’Clubs, en zeker in het amateurvoetbal sturen ook niet zomaar hun huidige keeper weg, dus het is moeilijk om als nieuwe jongen bij een club je kans te pakken’’ zegt Yordi. Voor zijn ontwikkeling was het wel goed om de stap te maken naar RVVH, hij heeft veel meegetraind met het eerste en heeft een aantal bekerwedstrijden gekeept. Het is natuurlijk ook moeilijker om als keeper je in de basis te spelen, de keeper wissel je niet zomaar.

Hij begon zijn jeugdjaren als speler in de aanval, en is steeds een linie opgeschoven. ‘’Uiteindelijk werd ik keeper in mijn tweede jaar van de D, ook vanwege de astma die ik toen der tijd had’’. Officieel is hij nog wel astmapatiënt, maar van de astma heeft hij tegenwoordig geen last meer.

IFC volgde Yordi al vanaf zijn periode in Strijen. ‘’Ik ben ze vanaf dat moment blijven volgen en heb altijd contact gehouden met bepaalde spelers bij IFC’’, zegt hij. Zodoende is het balletje gaan rollen en nu staat hij voor zijn eerste seizoen bij IFC.

Van zijn oude ploeg CWO, wat in de Tweede Klasse speelt, gaat hij nu weer naar de Hoofdklasse. Dat is een flinke stap hogerop. Daarvoor moest hij een stap terugdoen van RVVH naar CWO ‘’Ik ben iemand die keuzes op mijn gevoel maakt, als ik een stap terug moet doen, dan doe ik dat ook ‘’. Hij kent zichzelf goed en hij weet ook van zichzelf dat de kwaliteiten bij hem aanwezig zijn. ‘’Je kan natuurlijk nooit 100 procent garanderen dat je weer een kans hogerop krijgt, maar je moet gewoonweg in jezelf vertrouwen’’.

Vroeger heeft Yordi weleens gefloten voor het schoolvoetbal en bij Leonidas heeft hij dit gedaan bij jeugdtoernooien. Bij die club heeft hij ook zijn mooiste moment beleefd, met het elftal wat op Zondag speelt. Hij had zijn bijdrage aan de bekerwinst, die uiteindelijk werd gewonnen tegen SC Feyenoord. ‘’Als keeper moet je jezelf onderscheiden door belangrijke ballen te pakken, als dat lukt en je pakt daarmee punten voor het team, dan vind ik dat je een goede wedstrijd heb gespeeld’’.

Met IFC is hij al begonnen aan het nieuwe seizoen. Afgelopen zaterdag speelde ze hun eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen derdedivisionist v.v. Dongen, die met 3-1 werd gewonnen. ‘’ Er zijn een aantal ervaren jongens weggegaan, maar we hebben daarvoor veel jonge spelers voor teruggekomen, die al vaker op dit niveau hebben gespeeld’’. IFC is de laatste jaren gewoon een stabiele middenmoter in de zondag Hoofdklasse, en hij verwacht dat er dit jaar misschien wat meer in zit. ‘’We willen met z’n allen de stap maken naar de Derde Divisie, en daar gaan we alles voor doen’’, aldus Yordi. Hij hoopt op een mooi seizoen met weinig doelpunten, en als alles meezit de promotie.

Total
68
Shares