Bij Frank Zwang, ruim 10 jaar verzorger van Feyenoord 1, is rond de jaarwisseling een hersentumor geconstateerd. Frank heeft dag in, dag uit klaar gestaan voor spelers en trainers. Zowel binnen als buiten het veld. Daarnaast staat hij ook altijd klaar voor de mensen om hem heen en de voetbalclub VVGZ waar zijn zoons Stefan en Mark deel uit maken van de A-selectie.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Coen Scheurwater had al langer het idee om iets terug te doen voor Frank. Eerst kwam het idee om een wedstrijd tussen ‘Oud Frank Zwang spelers’ en VVGZ 1 te organiseren. Na wat verkenning rond het oorspronkelijke idee is er snel doorgeschakeld naar de online veiling. Met AZ-speler Ron Vlaar werden de eerste ideeën rondom de veiling besproken. Er werd snel gedacht om aan 10 shirts te komen waarop besloten is Shane Winsser en Arnold Klein te vragen om de technische mogelijkheden van een online veiling te onderzoeken.

Nog geen 12 uur later waren ze eruit, het idee gaat uitgevoerd worden! Er is een projectteam geformuleerd met onder andere Stefan de Waard, Ad Bossers en Ronald Poots. Binnen no-time hebben vele mensen in de omgeving hun contacten aangeboord om in het bezit te komen van veiling items. Over heel Europa zijn mensen bezig geweest, en nog steeds.

Vandaag de dag (8 april) is het assortiment van de veiling al ongekend. Er wordt beschikt over gedragen en getekende shirts van onder meer Frenkie de Jong (Barcelona), Marten de Roon (Atalanta), Arjen Robben (Groningen), Tony Vilhena (FK Krasznodar), Bruno Martins Indi (Stoke City), Daniëlle van de Donk (Oranje) en uiteraard ontbreekt het laatst gedragen Feyenoord shirt van Ron Vlaar niet in de collectie. Verder zijn er ook gesigneerde ballen van Excelsior, AZ en FC Groningen. In totaal zijn er over de 75 items.

Op http://www.vvgzinactie.nl/ kun je alle items bekijken, de eigenschappen op je gemak nalezen én uiteraard een bieding doen. Ook als je niets met voetbal hebt kan je alsnog een kijkje nemen. Wil je hen steunen, dan kan dat ook met een vrije gift. De goede doelen zijn gekozen door de familie Zwang en zijn er op gericht om iedere euro zoveel mogelijk ten goede te laten komen aan onderzoek naar glioblastoom, de aandoening waar Frank aan lijdt. Om er zo voor te zorgen dat het perspectief bij de diagnose rooskleuriger wordt dan op het moment.

De komende drie weken kan er geboden worden op de items. Op 1 mei wordt de veiling afgesloten met een livestream. De livestream zal onder andere een kijkje geven in de goede doelen, de werkzaamheden van Frank bij Feyenoord en ook zullen de leden van het projectteam aan bod komen. Aan het einde van de livestream wordt ook het opgehaalde bedrag bekend gemaakt.

 

Projectteam
Coen Scheurwater (initiatiefnemer, werving en eerste aanspreekpunt)
Arnold Klein (Website en Social Media)
Shane Winsser (Fotografie en Video)
Stefan de Waard (Randvoorwaarden)
Ad Bossers (Werving)
Ronald Poots (Werving)

 

Contactgegevens
Website: http://www.vvgzinactie.nl/
Mail: vvgzinactie@vvgz.nl
Telefoon: 0612632783 (Coen) / 0654268451 (Arnold)

Voetbalvereniging VVGZ
Noordpark 1
3332 LA Zwijndrecht

Postbus 330
3330 AC Zwijndrecht