VVGZ acteert nog te wisselvallig

VVGZ staat na de eerste seizoenshelft in de middenmoot in de eerste klasse C. De ploeg van trainer Danny Mulder won drie van de eerste vijf competitiewedstrijden, maar daarna waren de resultaten zeer wisselvallig.

,,De afgelopen twee seizoenen zijn we als negende en tiende geëindigd in de eerste klasse. Ik had erop gehoopt dat we dit seizoen eens in de subtop konden meedoen, maar dat is op dit moment misschien ook wel te veel gevraagd voor deze club. Veel clubs in de eerste Klasse hebben een groter budget en dat zie je op vrijwel alle niveaus wel terug in de stand,” zegt trainer Danny Mulder, die de 88 jaar oude club dit seizoen opnieuw in de eerste klasse wil zien te houden. ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat we daar opnieuw in gaan slagen met z’n allen, want we hebben echt een leuke en goede selectie. Het is alleen nog erg wisselvallig. Soms staan we op trainingen of in oefenwedstrijden echt waanzinnig te voetballen, maar ik vind dat het er in de competitie nog veel te weinig uitkomt wat deze jongens in hun mars hebben. Bij een bekerwedstrijd tegen De Alblas krijgen we het wel voor elkaar om lekker onbevangen en aanvallend te spelen, maar in veel competitieduels lijkt het wel alsof er een bepaalde angst in het elftal sluipt. Dat is nergens voor nodig, want we hebben genoeg kwaliteit in dit team. Ik ben erg blij met de aanvallende aanwinsten zoals Danilo Alkema, Steven van Dongen en Moises Navarro, maar soms moet het in de laatste fase nog een stuk doortastender en effectiever.

Tot de zestien van de tegenstander ziet het er vaak fantastisch uit, maar dan begint het belangrijkste gedeelte van het voetbal eigenlijk pas. Daar zullen we de komende tijd dus aan moeten blijven werken.”

Danny Mulder vertrekt aan het einde van dit seizoen bij VVGZ. De 45-jarige coach is bezig aan zijn derde seizoen bij de Zwijndrechtse eersteklasser, maar maakte half november bij het bestuur van VVGZ al bekend dat hij na dit seizoen zal vertrekken bij de Geluksvogels. ,,Dat was inderdaad vroeg, maar het geeft voor mij en voor de club genoeg tijd om te kijken wat er mogelijk is in de toekomst,” zegt Mulder.

Mulder was eerder hoofdtrainer van AGE, Spartaan ’20 en de Vlaardingse tweedeklasser VFC. Verder is hij jarenlang jeugdtrainer geweest bij Spartaan’20, Barendrecht, Excelsior Rotterdam en NAC Breda. Ook is Mulder nog altijd docent op de trainersopleiding bij de KNVB. ,,Het jeugdtrainerschap was mooi en ik sluit ook niet uit dat ik dat in de toekomst nog eens ga doen, maar voorlopig hoop ik op een mooi eerste elftal. Ik zie wel wat er op mijn pad komt en als het hele plaatje goed is, zal ik daar met nieuwe energie weer in stappen.”