vrouwenbolwerk-ifc

Voetbalclub IFC is in de regio het kloppend hart als het over het opleiden van meiden gaat. De club streeft uiteraard het hoogste na, maar wil vooral ook dat meiden op alle niveaus het voetbal kunnen beleven.


De groei zit er bij IFC goed in. Er voetballen al 175 vrouwen en vooral jongere meiden bij de rood-zwarten. De vrouwen komen uit in de tweede klasse. Daarnaast zijn er nog twee vrouwenteams actief. ,,De tweede klasse lijkt voor nu ook even het plafond. Handhaven is voor het komende seizoen dan ook het motto”, vertelt Ben Bakker, coördinator van het meiden- en vrouwenvoetbal. ,,Het succes van het vrouwenvoetbal komt natuurlijk door de goede organisatie binnen deze club. Het hoofdbestuur staat vol achter de ontwikkeling van het voetbal voor meisjes en vrouwen.”

IFC heeft voor volgend seizoen een nieuwe trainer voor het vrouwenteam aangetrokken. De 48-jarige Frank van der Hoeven staat straks voor de groep. Momenteel is Van der Hoeven actief bij voetbalvereniging Spirit uit Ouderkerk aan de IJssel. Met het binnenhalen van Van der Hoeven komt meteen een hoeveelheid ervaring binnen. Bij Spirit heeft hij als trainer ook het eerste vrouwenteam onder zijn hoede gehad. Als speler is Van der Hoeven enkele jaren actief geweest bij voetbalvereniging Gouderak en via zijn zoon actief geworden als leider/trainer. ,,Je weet hoe het gaat: je staat als vader langs de lijn en voor je het weet ben je actief als leider en/of trainer. En dat heb ik altijd met veel plezier gedaan trouwens. Met enkele meidenteams van Spirit was ik in 2019 op het groots opgezette IFC Girls Tournament. De sfeer van het toernooi en de vereniging sprak mij enorm aan: gemoedelijk en gezellig. Vanaf dat moment heb ik de Facebookpagina van de IFC Girls Academy geliket en zodoende wist ik dus dat er een vacature was voor de functie van hoofdtrainer van IFC vrouwen.”

Vechtteam
Van der Hoeven omschrijft zichzelf als een rustige, vragende trainer, die graag vanuit het midden van de groep opereert. ,,Natuurlijk is er ruimte voor meningen van speelsters en mensen in de directe omgeving, maar de beslissing zal toch altijd bij mij liggen.” Het liefst kneedt Van der Hoeve van IFC vrouwen 1 een ‘vechtteam’. ,,En dan in de goede betekenis van het woord natuurlijk. Een elftal dat het andere teams altijd lastig kan maken.” Over het huidige niveau van het team en de tegenstanders valt op dit moment niet zo gek veel te zeggen. De competitie – IFC vrouwen 1 speelt in de tweede klasse – is al twee jaar niet gespeeld of afgemaakt. Niet voor niets dat Van der Hoeven u al op voorhand handhaving in de tweede klasse als doel voor het komend seizoen heeft gesteld.

Klik hier voor meer artikelen over IFC.
Klik hier voor meer informatie over IFC.