Donderdag 31 januari heeft er een ernstig incident plaatsgevonden tijdens de training van de recreatieteams. Eén van de spelers, de 60-jarige Cees Overgaauw, die aan het trainen was werd getroffen door een hartstilstand.

Omstanders die op het trainingsveld waren alsmede een aantal selectiespelers die net getraind hadden hebben adequaat gereageerd door heel snel de AED (Automatische Externe Defibrillator) uit de kantine te halen en op het veld gelijk te beginnen met reanimeren. Ook 112 werd gebeld. Door een goede samenwerking tussen diegene die aan het reanimeren waren en de bedieners van de AED begon Cees weer te ademen. Het ambulancepersoneel heeft na aankomst het reanimeren overgenomen en heeft men Cees meegenomen naar het ziekenhuis. Na ruim een week in het ziekenhuis te hebben gelegen is het goede nieuws dat Cees zaterdag 9 februari weer thuis is.

Het bestuur is supertrots op deze groep, allen lid van Pelikaan, en heeft deze groep afgelopen zaterdag in de bestuurskamer ontvangen. Daar werden zij getrakteerd op een hapje en een drankje en werden ze toegesproken. Tot slot kreeg iedereen een bos bloemen. Aanwezig waren ook een dochter en zoon plus kleinzoon van Cees. 

Op de bijgaande foto staan de redders Bart van Muijen, Sjoerd de Groot, Thomas de Boer en Peter van Schelt. Op de foto ontbreekt Kees Kok die niet aanwezig kon zijn. 

Het bestuur.