kim-zoontjes-vvheerjansdam-meidenvoetbal

Met meidenteams in de leeftijdscategorie onder 15 en onder 17 beschikt voetbalvereniging Heerjansdam al over een contingent gemotiveerde meiden die met elkaar in competitieverband kunnen uitkomen. Met de campagne ‘Voetbal alleen voor jongens? Echt niet!’ wil de club echter het meidenpotentieel nog verder vergroten.

HEERJANSDAM – In een sportzomer waarin het Nederlands vrouwenteam straks in Tokio tijdens de Olympische Spelen hoopt opnieuw prachtige resultaten neer te zetten, wordt in deze regio door de club al de uiterste best gedaan om het meiden- en vrouwenvoetbal nog nadrukkelijker onder de aandacht te brengen. Heerjansdam zet alle zeilen bij om de meiden (en vrouwen) nog sterker bij de club te betrekken.

Mixedteams

Met de campagne ‘Voetbal alleen voor jongens? Echt niet’ wil Heerjansdam nog meer meiden over de streep trekken die heel graag willen voetballen. Bij onder 15 en onder 17 zijn er al speciale meidenteams, maar er zijn ook nog verschillende meisjes die in mixedteams uitkomen. Er zijn al voorbereidingen geweest voor het geval zich meer meiden gaan melden: dan is er al een speciale meidenkleedkamer gereserveerd.

Onder impuls van Serge Willemstein, die de training van de meiden verzorgt, is de zoektocht naar meiden versterkt bij Heerjansdam. ,,Al vanaf vijf à zes jaar zijn meisjes welkom om bij ons mee te komen voetballen”, betogen club én Willemstein bij het initiatief om de talentonwikkeling ook bij de meisjes verder gestalte te geven. Door vrijblijvend trainen aan te bieden hoopt Heerjansdam de nu nog twijfelende meiden zodanig enthousiast te maken dat zij in clubverband hun favoriete sport gaan beoefenen.

Strategieën

Om dat enthousiasme verder aan te wakkeren liet de club onlangs speelster Kim Zoontjes (foto) vertellen over MO17 en trainer Serge. Dat lukte wel met het volgende relaas: ,,MO17 is een superteam als je het mij vraagt. Iedereen voelt zich bij ons thuis en kan zichzelf zijn. Ons team gaat altijd tot het uiterste om te winnen en iedereen is enorm fanatiek. Mijn sterkste punt is denk ik dat ik altijd de positieve sfeer in ons team weet te houden, het team kan op mij rekenen binnen en buiten het veld. Onze enorm positieve en enthousiaste trainer is Serge, die altijd actief bezig is met ons team en zorgt voor uitdagende en leuke trainingen. Hij is erg competitief en bedenkt altijd de beste strategieën voor ons op het veld. Wij als team vinden Serge werkelijk een toptrainer. Hij is nu zelfs bezig om een nog betere trainer te worden door middel van een KNVB-cursus die hij volgt. Dit zegt volgens mij al genoeg over zijn discipline en enthousiasme om ons team nog beter te laten worden.’’ Dat aanstekelijke enthousiasme moet de komende tijd tot nog meer instroom van meiden leiden.

Klik hier voor meer informatie over Heerjansdam

Klik hier voor meer artikelen over Heerjansdam