quinty-spek

Quinty Spek (20) is keeper en trainer bij ZVV Pelikaan. Ze is op haar vijfde begonnen met voetballen bij de club. Voor Quinty is dit de club waar haar hart ligt. Ze heeft niet heel haar leven gevoetbald, want ze is er even mee gestopt vanwege rugklachten.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Ondanks corona is het een positief seizoen voor Quinty met Pelikaan. “Als ik de corona situatie even wegdenk, gaat het dit seizoen beter dan ooit. Ik kon de afgelopen jaren vanwege mijn ambitie als trainster geen tijd vrijmaken om keeperstraining te volgen. Gelukkig is dat dit seizoen veranderd en volg ik keeperstraining bij Kees van Welie. Hij heeft mij in korte tijd zoveel bijgebracht dat ik op veel vlakken sterker ben geworden. Het is hard werken, maar het laat zeker resultaat zien en daar ben ik heel trots op”.

Quinty is het best in lijn keepen volgens haar teamgenoten. “Ik vind het lastig om van mezelf te zeggen waar ik goed in ben. Als ik af ga op de meningen van mijn teamgenoten ben ik een sterke lijn keeper. Mijn reactievermogen op de lijn is altijd heel sterk. De komende jaren wil ik mezelf nog verbeteren op de 1 op 1 situaties en op mijn doeltrap. Door een langdurige liesblessure kon ik vaak zelf de doeltrappen niet nemen en is de kracht in mijn benen verzwakt. Door de keeperstraining en het sporten worden mijn spieren weer sterker en kan ik weer gaan focussen op de doeltrap”.

De voetbalster van Pelikaan hoopt prijzen te kunnen pakken met haar team. “Eigenlijk zit het keepen al van jongs af aan in mijn DNA. Mijn vader is vroeger ook altijd keeper geweest en toen ik met voetballen begon wist ik zeker dat ik ook graag keeper wou worden. Het is nog altijd mijn grote passie. In de toekomst hoop ik samen met mijn huidige voetbalteam VR1 kampioen te worden. Daarnaast hoop ik de komende jaren mijn kwaliteiten als keeper te verbeteren en belangrijk te blijven voor mijn elftal”.

De stelling ‘keepers zijn gek’ klopt volgens Quinty. Bijna elke keeper heeft dit wel in zijn/haar spel zitten. “Eigenlijk moet je inderdaad wel een beetje gek zijn als keeper. Als keeper gooi je jezelf eigenlijk doelbewust voor een bal. Spelers kunnen hard schieten en dat kan wel eens flink pijn doen. Vaak leg je jezelf voor die bal en daarbij kan je ook wel eens flink in botsing raken. De kans dat een keeper een blessure oploopt is waarschijnlijk wel groter. Daarnaast geeft het mij ook een fantastisch gevoel als je de aanvaller af kunt houden van een doelpunt. Als keeper heb je een bijzondere positie in het veld, je speelt altijd en je kunt de held zijn bij het pakken van een penalty of juist de pineut bij een ongelukkige of domme actie”.

Meer informatie over ZVV Pelikaan? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over ZVV Pelikaan.