Willem Beuk vertrekt aan het einde van het seizoen bij ASWH. Volgende jaar neemt hij een nieuwe stap in zijn carrière en gaat hij naar VV Spijkenisse. Daarvoor is hij hard aan het sporten en proberen weer fit genoeg te worden voor de selectie.

vtc-banner

De 20-jarige fanatiekeling speelde bij onder andere SC Emma, VV Dubbeldam, FC Dordrecht, ASWH en volgend jaar bij VV Spijkenisse. “Toen ik drie jaar oud was begon ik al met voetballen bij SC Emma, wat toen nog Reeland heette. Tot aan de d’tjes had ik het daar nog erg naar me zin. Toch ben ik er niet gebleven en na een lange tijd bij SC Emma kwam ik bij FC Dordrecht terecht. Daar zat ik heel mijn jeugd en op mijn 18de zat ik voor het eerst in de selectie voor maar één jaar. ik maakte mijn debuut voor Dordrecht in een thuiswedstrijd tegen Feyenoord.”

Willem woont tegenwoordig in Dordrecht en zit op school. “Ik loop tegenwoordig stage voor de opleiding Marketing en communicatie op het Johan Cruijff college in Roosendaal. ik heb het erg naar mijn zin op deze school en hoop snel mijn diploma gehaald te hebben.”

De middenvelder is altijd opzoek naar nieuwe uitdagingen. “Ik heb bij SC Emma gespeeld tot de D’tjes. Helaas viel het team toen uit elkaar en daarom ben ik daarna naar VV Dubbeldam gegaan. Na één jaar werd ik benaderd door FC Dordrecht, na wat trainingen werd ik aangenomen voor de U14. Bij FC Dordrecht heb ik heel mijn jeugd gespeeld tot de U19, na de U19 kwam ik terecht bij de selectie. Ik speelde de wedstrijden met een jonger elftal maar trainde wel met de selectie mee.”

“In het begin van Coronavirus ben ik gaan zitten met FC Dordrecht en kwamen we eruit dat ik toe was aan een volgende stap, toen ben ik naar de club ASWH overgestapt. Dit jaar was persoonlijk niet mijn topjaar, door corona was ik niet in vorm en ging mijn conditie steeds achteruit. Toen Spijkenisse mij belde en zeiden dat ze mij een kans willen geven om weer op mijn niveau te komen in een mooie competitie ging ik meteen akkoord, en heb ik dit jaar ASWH achter me gelaten. Ik heb er veel zin in, het is een nieuwe uitdaging en daar hou ik altijd van.”

Zijn doelen voor deze maanden zijn dan ook erg duidelijk. “Mijn hoogtepunt was zeker bij de selectie van FC Dordrecht en het liefst kom ik zo snel mogelijk weer terug op dit niveau. Hiervoor zal ik toch echt veel meer moeten sporten om weer fit te worden. Ik heb ook echt geen andere hobby’s naast voetbal, omdat het iets is waarvoor ik leef en het liefst doe ik het elke dag.” Sluit hij trots af.

Klik hier voor meer artikelen over ASWH
Voor meer informatie over ASWH klik hier