sarah-niemeijer

Sarah Niemeijer is een 20 jarige voetbalster van ZVV Pelikaan. Ze speelt sinds 2018 bij het eerste van Pelikaan. Daarvoor speelde ze tussen 2007 en 2010 bij CVV Oranje Nassau in Groningen. Hierna speelde ze nog ruim vijf jaar bij ASWH.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

In 2012 is Sarah voor het eerst opgeroepen voor regio selectie van de KNVB. “In 2007 ben ik begonnen met voetballen bij Oranje Nassau in Groningen. Ik ben daar in 2010 weggegaan toen ik verhuisde naar Zuid-Holland. Toen heb ik een jaartje niet gespeeld. Vervolgens heb ik van 2011 tot 2016 bij ASWH gespeeld. In 2012 en 2013 heb ik ook gespeeld in de regioselectie van de KNVB. Toen ik wegging bij ASWH heb ik twee jaar niet gevoetbald in verband met school. Toen ben ik in 2018 begonnen bij Pelikaan en nu zit ik in het eerste van de vrouwen”.

Sarah is heel erg bezig met het verbeteren van bepaalde kwaliteiten. “In de toekomst wil ik kampioen worden met Pelikaan en dan promoveren naar de vierde klasse. Op persoonlijk vlak wil ik mijn zwakkere been verbeteren. We waren als team goed bezig dit seizoen en ik ben inmiddels weer hersteld van mijn enkelblessure die ik opliep aan het begin van het seizoen”.

De tijd in de regio selectie van de KNVB was een onvergetelijke tijd voor de voetbalster. “Mijn hoogtepunt tot nu toe is toch wel dat ik op 11-jarige leeftijd terecht kwam in de regioselectie van de KNVB. Ik speelde toen bij ASWH en dat is iets wat me altijd bij blijft. Mijn enkelblessure aan het begin van dit seizoen zie ik als mijn grootste dieptepunt tot nu toe. Ik was het seizoen goed begonnen qua doelpunten en assists en als team speelden we goed. Dan is het extra vervelend als zo’n blessure ervoor zorgt dat je niet meer kan spelen”.

Voetbal is een uitlaatklep voor velen, ook voor Sarah. “Dan moet ik toch wel Angelo Spek bedanken. Hij fluit altijd de thuiswedstrijden van het eerste vrouwen team van Pelikaan. Hij doet veel voor de club en dat word gewaardeerd. Voetbal is erg belangrijk voor mij omdat ik er lekker mijn ei in kwijt kan. Het is een goede uitlaatklep voor mij gebleken voor als ik iets minder in mijn vel zat. Lionel Messi is mijn voorbeeldvoetballer. Dat soort topspelers hebben bijna geen last van een zwakker been. Daarom wil ik mezelf op dat gebied verbeteren”.

Meer informatie over ZVV Pelikaan? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over ZVV Pelikaan.