remco-visser

Remco Visser (53) is een geboren en getogen Heerjansdammer. Hij is Fysiotherapeut van beroep en is ook actief bij de vereniging VV Heerjansdam. Hij is vanaf 1990 al een Fysio, maar pas vanaf 2014 actief bij Heerjansdam.

cathay_internetbalk_v2

Wij vroegen Remco hoe zijn carrière eruit ziet tot nu toe. “Na de havo ben ik fysiotherapie gaan studeren in Rotterdam en heb mijn diploma in 1990 behaald. Ik ben gaan werken in Ridderkerk en na 14 jaar loondienst een eigen praktijk begonnen in Barendrecht/Heerjansdam, samen met mijn vrouw en sinds vorig jaar is ook onze dochter bij ons aangesloten. In 2007 ben ik afgestudeerd als registerpodoloog, wat naadloos aansluit op de fysiotherapie. Naast verschillende andere cursussen ben ik me nu aan het verdiepen in de echografie, wat zeker bij sportblessures een aanvulling is bij de diagnostiek”

Remco heeft zelf ook gevoetbald, ook bij Heerjansdam. “Toen ik 10 jaar was ben ik begonnen met voetballen bij VV Heerjansdam en heb tot de A-junioren alle standaard elftallen doorlopen. Bij de senioren speelde ik in het 2e en 3e elftal, maar op een gegeven moment ben ik me meer op mijn werk gaan richten. In 2004 ben ik weer bij de vereniging aangesloten als leider/trainer van de kabouters toen Jarno daar startte. Tot en met de E-tjes ben ik samen met René Bruggraaf leider/trainer gebleven. Vanaf die tijd sta ik als ouder zo vaak mogelijk langs de lijn bij de wedstrijden van Jarno en sinds dit seizoen dus weer bij VV Heerjansdam”.

Remco is na een aantal jaar dus weer terug bij de club waar hij begon met voetballen. “In 2014 ben ik door VV Heerjansdam gevraagd of ik als fysiotherapeut wat voor de club wilde gaan doen. Ik ben er voor de selectie, maar tijdens het blessurespreekuur op maandagavond ook voor de overige clubleden. Het is prettig dat bij VV Heerjansdam voor iedereen die deze club een warm hart toedraagt plek is op de behandeltafel!”

Voetballers hebben vaak doelen die ze willen bereiken bij de club. Maar ook Remco, als fysio, heeft bepaalde doelen. “Mijn ambitie bij VV Heerjansdam is vooral gericht op het goed functioneren van de medische staf. Hierbij willen we proberen spelers, van jong tot oud, zo snel mogelijk weer het veld op te krijgen bij een blessure (curatief) en daarnaast ook adviseren en meedenken om blessures te voorkomen (preventief).  We verdiepen ons steeds meer in de vitaliteit en gezondheid van onze spelers. Op dit moment hebben we bij het eerste van Heerjansdam een fitte en jonge selectie die voldoende in zich heeft om met verzorgd voetbal het publiek te kunnen vermaken. We zitten volgens mij in een voetballende afdeling, wat alleen maar in ons voordeel zal werken. Hopelijk wordt er een mooi resultaat neergezet dit seizoen, hoewel het afwachten is of het allemaal wel door kan gaan door corona”.

Als betrokkene bij Heerjansdam maak je natuurlijk ook een aantal mooie dingen mee. “Als fysiotherapeut maak ik, samen met verzorger John van Amelsvoort, deel uit van het groeps-proces. Binnen elk seizoen zijn er hoogtepunten, dat kan zijn het behalen van een kampioenschap maar ook het maken van stappen die leiden tot verbeteringen binnen de vereniging. Hoe leuk is het dat je daar onderdeel van mag uitmaken! Iets mogen doen binnen de sport die je leuk vindt én met het werk dat je graag doet. Een belangrijk speerpunt vind ik het openstaan voor samenwerking binnen de club en goed naar elkaar te luisteren voor een zo’n goed mogelijk resultaat”.

Klik hier voor meer informatie over VV Heerjansdam
Voor meer artikelen van VV Heerjansdam klik hier