nadir-haddad

Nadir Haddad (23) speelt in het eerste elftal van ZBC ’97 en is daar ook jeugdtrainer. In zijn vrije tijd loopt hij hard, kijkt hij voetbal of speelt hij FIFA. Hij is werkzaam bij Double sports, als sport en speldocent. Ook is hij werkzaam als medewerker van een kinderopvang in Rotterdam, en als vervangend gymleerkracht. Ook is hij trainer bij Oranje-wit Jo15-1. Nadir is al vroeg begonnen met voetballen bij ZBC, waarna hij nog paar seizoenen bij DFC en VVGZ heeft gespeeld. Vanaf het seizoen 2018-2019 speelt Nadir weer bij ZBC.

cathay_internetbalk_v2

Nadir hoopt om zijn trainerscarrière uit te breiden in de toekomst. “Ongeveer zo’n 10 jaar geleden begon ik hiermee bij VVGZ, mijn laatste seizoen daar als trainer (2018-2019) deed ik de JO15-1 samen met Ashwin Van Den Heuvel. De samenwerking beviel ons zo goed dat we dat seizoen daarna besloten om de stap te maken naar Oranje Wit en nu dus voor het 2e seizoen hier de JO15-1 onder onze hoede hebben. Mijn ambitie voor de toekomst ligt ook meer in mijn trainerscarrière. Ik ben in het bezit van mijn UEFA C YOUTH diploma en wil als volgende stap voor UEFA B YOUTH gaan halen. Ashwin volgt op dit moment UEFA B YOUTH en uiteindelijk is ons doel om ook samen de stap te maken naar een BVO. Sinds dat ik het seizoen 2018-2019 bij ZBC ’97 kwam voetballen ben ik ook benaderd om de jeugd op te pikken en de club hiermee te helpen. De jeugd bij ZBC ’97 is schaars, er was toen ook geen team dat in competitieverband uitkwam. Dat is nu wel anders, er zijn namelijk 3 teams actief in competitieverband”.

Door een tweede corona golf is het voetbal weer stil gelegd. ZBC had wel te maken met een moeilijke start. “Het huidige seizoen is natuurlijk weer stilgezet door Corona. Met ZBC ’97 1 hadden we helaas een moeizame competitiestart. Het 2e presteerde wel prima en won tot nu toe alles. Over de jeugd van ZBC ’97 ben ik zeer te spreken, er wordt tijdens wedstrijden ver boven verwachting gepresteerd, totdat de competitie werd stilgelegd werd overwinning naar overwinning binnengehaald. Gelukkig kunnen we wel blijven trainen, zodat de kinderen zich toch kunnen blijven ontwikkelen. Bij Oranje Wit JO15-1 ging het ook prima, totdat de competitie stil kwam te liggen wonnen we alles en waren dus nog ongeslagen in de Hoofdklasse”.

Nadir is met zijn een keer tweede geworden in de competitie, maar het was een hele spannende slotfase. “Het kampioenschap met het 3e selectie elftal van VVGZ in het seizoen 2016-2017 was een echt hoogtepunt. Onder leiding van Angelo Geerlings en Eldert Smolders (Nu trainers Pelikaan 2) werden we kampioen in de 2e Klasse met allemaal 2e elftallen. Het grootste dieptepunt is het geen kampioen worden in de 4e Klasse met ZBC ’97 1 in het seizoen 2018-2019, we werden 2e op doelsaldo. En het niet promoveren naar de 3e divisie (nu divisie 5+6) met Oranje Wit JO15-1 was ook iets wat ik graag had zien gebeuren”.

ZBC is een kleine, maar mooie club, zegt Nadir. “ZBC ’97 is een kleine, maar bloeiende vereniging en hier doen we het eigenlijk met zijn allen. Maar Remco Vos springt er met volle overtuiging bovenuit, die man doet abnormaal veel voor zijn club. Voetbal is gewoon pure passie. Ik vind het te leuk om met voetbal bezig te zijn en als trainer zijnde de jongens te ontwikkelen. Tevens krijg je ook voldoening als trainer, dat maakt het mooi. Het is ook een uitlaatklep”.

Het is moeilijk, misschien wel te moeilijk om in te schatten hoe seizoen gaat verlopen. “Een blik op het seizoen is lastig, in 2020 wordt er sowieso niks meer in competitieverband gedaan. Ik durf dan ook niet te voorspellen wat er gebeurt met het amateurvoetbal. Het enige wat je kan doen is fit blijven en zorgen dat je er staat wanneer de competitie toch weer hervat wordt. We blijven trainen en ontwikkelen”.

Foto door: John Groeneweg

Klik hier voor meer informatie over ZBC ’97.

Voor een ander artikel over ZBC ’97, klik hier.