jay-vandefijnaart

Jay van de Fijnaart (19) is een voetbalster van ZVV Pelikaan. Ze is begonnen op haar derde en ze heeft in totaal bij drie clubs gespeeld. In haar verleden speelde ze ook voor VVGZ en IFC.  Sinds dit jaar speelt Jay in het eerste elftal van de dames van Pelikaan.

Ik ben 19 jaar oud en ik doe momenteel nog een opleiding op het HBO. Ik vind het erg gezellig om lekker op stap te gaan. Ik zit al ruim 16 jaar op voetbal en ik zie dit ook als iets dat bij mij hoort. Lieke Martens is toch wel mijn voorbeeldvoetbalster. Dit komt doordat ze laat zien dat het vrouwenvoetbal niet onderschat moet worden. VVGZ is de club waar ik begonnen ben als kind. Hier voetbalde ik tussen de jongens tot ongeveer mijn 15de. Op deze leeftijd wilde ik graag richting de dames, omdat dat toch wat gemakkelijker zou zijn. Hierna kwam ik terecht bij IFC. Toen ik hoorde dat een vriendin van mij terug zou gaan naar Pelikaan heb ik besloten om haar daarnaartoe te volgen. Zo kwam ik terecht bij Dames 1 van Pelikaan”.

Mijn ambitie voor de toekomst is om met mijn team kampioen te worden en een hogere klasse te bereiken. Mijn persoonlijke doelen in het voetbal zijn om te proberen mijn emoties aan de kant te zetten en voor de winst te gaan. Ik kan in het veld nogal laten merken als er iets niet lukt. Soms heb je van die wedstrijden dat alles wat je doet gewoon net niet lukt. Mijn persoonlijke doel is om deze frustratie om te zetten in iets positiefs om zo het team niet mee te nemen in de negatieve sfeer. Het huidige seizoen ging erg goed. Mijn team en ik waren door in de beker en we stonden eerste in de competitie. Helaas is dit seizoen te vroeg onderbroken door Corona. Anders denk ik zeker dat wij kans hadden gemaakt op het kampioenschap”.

Mijn hoogtepunt is toch wel de wedstrijd tegen Sliedrecht. Dit was een erg spannende wedstrijd. We stonden 2-0 achter met nog ongeveer 15 minuten speeltijd te gaan. We gaven zeker niet op. In dit kwartier wist ik nog twee keer te scoren en in de allerlaatste minuut wist een andere teamgenoot de wedstrijd af te maken wat resulteerde in een 3-2 overwinning. Ik kan me geen echte dieptepunten binnen het voetbal herinneren. Tuurlijk hebben we allemaal wel eens verloren, maar verdere echte dieptepunten kan ik even niet benoemen”.

Mijn hobby’s naast het voetbal zijn om leuke dingen te ondernemen. Ik vind het vooral belangrijk dat het gezellig is. We hebben momenteel ook een super leuk team en met elkaar doen we steeds leuke dingen. Zo gaan we avondjes uit, eten we ergens lekker wat of gaan we eens wat doen. Dat soort dingen zijn toch wel het leukst om te doen. Jammer dat dat nu eigenlijk niet meer kan”.

Bas Vlasblom en Mirjam van Eijsden zijn de personen naar wie ik erg opkijk. Bas is momenteel mijn trainer en Mirjam is de assistent trainer. Beide staan ze toch elke keer voor ons klaar op het veld en leren ze ons elke keer weer nieuwe dingen bij. Ook naar Angelo Spek gaat er veel waardering. Hij fluit al onze thuiswedstrijden en zorgde ervoor dat de poort altijd geopend was voor ons. Ook als er bijvoorbeeld op zaterdag nog niemand was en wij wilden trainen. Voetbal zorgt bij mij voor de nodige ontspanning. Het leven is een rollercoaster met alles wat er gebeurt. Tijdens het voetballen hoef je dan even helemaal nergens aan te denken en je nergens zorgen over te maken. Ik kan gewoon even 100% genieten van hetgeen waar ik mee bezig ben”.

Meer informatie over ZVV Pelikaan? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over ZVV Pelikaan.