gilmaro-vdw

Gilmaro van de Werp is een 27 jarige voetballer van ASWH. Hij is op vier jarige leeftijd al begonnen met voetballen bij Fluks uit Dordrecht. Hij speelde daar in hetzelfde elftal als zijn broer, Josiemar. Hierna maakt Gilmaro de overstap naar EBOH en vervolgens naar Fc Dordrecht, hier werd hij aanvoerder. Na 2 jaar werd hem verteld dat hij opzoek moest naar een nieuwe club. Uiteindelijk kwam Gilmaro terecht in de B-jeugd van ASWH.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Ondertussen is Gilmaro 1 van de langst zittende spelers in het eerste van ASWH. “Voetbal zit in mijn hart en nieren en ik heb van jongs af aan al een feeling voor de bal gehad. Dit komt omdat ik uit een voetbal familie kom. Mijn ouders zijn geboren op curaçao, 2 broers en 2 zussen, waarvan  ik de jongste ben. Op het moment werk ik niet, maar wil me in de toekomst gaan richten op sport in brede zin. Een nieuwe club zoeken was lastig, maar na een tip kwam ik terecht bij ASWH in de B jeugd. Ik heb verder de jeugdopleiding doorlopen tot het tweede elftal. Hier mocht ik ook al vaker mee trainen met het eerste en zelfs invallen. Met de jaren heb ik mijn plek weten te veroveren en ben ik nu een vaste waarde in het eerste. Dit wordt mijn 8ste seizoen in het eerste, samen met Jesper ben ik een van de langst zittende spelers in de selectie van ASWH”.

Zijn beste jaren moeten nog komen, zegt Gilmaro. “Ik heb het uiteraard prima naar me zin bij ASWH. Iedere speler heeft ambities, hiermee kan je doelen en eisen voor jezelf stellen om door te groeien. Het is geen must, maar als het komt zou ik graag een stap maken om te kijken in een andere keuken en die ervaring mee te maken. Ik heb ook ooit nog uit te mogen komen voor het nationale elftal van Curaçao. Ben nu 27 dus mijn beste jaren moeten nog komen. We zijn goed begonnen aan het seizoen. We hebben veel geleerd en ook complimenten voor de trainer hoe hij het neer heeft gezet. Maar het is allemaal nog vroeg in het seizoen. We mogen goed terug kijken op de eerste wedstrijden waardoor we op het moment tweede staan”.

1 van de mooiste momenten is een herinnering die hij deelt met zijn broer. “Een hoogtepunt was een KNVB Beker wedstrijd in de ArenA tegen Ajax. Hier heb ik samen met mijn broer tegen mogen spelen. Een moment wat ik zeer koester. Daarnaast de promotie naar de 2e divisie en het winnen van de landelijke amateur beker waren mooie momenten. Ik denk dat het iedere jongensdroom is om het betaald voetbal te halen. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd. Ik zit nu 8 jaar in het eerste en kan zeker zeggen dat men binnen de club alles doet om ons optimaal te laten presteren. Alles binnen en buiten de club is goed geregeld en trots dat ik mag uitkomen voor ASWH. Voetbal, daar kan ik alles in kwijt. Het geeft me zoveel en het belangrijkste is dat ik er nog altijd mijn vreugde en plezier uit haal, wat ik enorm belangrijk vind. Zonder voetbal voel ik me ergens leeg, daarom hoop ik dat we snel weer mogen genieten van het mooie spel. Maar gezondheid gaat natuurlijk boven alles. We kennen een prima start, hopelijk kunnen we in deze sneltrein door blijven gaan. Het zou mooi zijn als we door kunnen gaan”.

Klik hier voor meer informatie over ASWH
Voor meer artikelen van ASWH klik hier