erwin-vanwolferen

Erwin van Wolferen is een 18 jarige voetballer van ZVV Pelikaan. Hij is op zijn vijfde begonnen bij de kabouters en hij speelt nu in de jo19-1. Ook is Erwin al heel zijn leven fan van Feyenoord. Sinds dit jaar volgt hij de opleiding Junior accountmanager in Breda. Op de zaterdagen werk hij bij AGS in Dordrecht. 

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

De trainer van Volendam had een goude tip voor Erwin. “Ik speelde in de pupillen altijd als links of rechtsbuiten. Dat vond ik de leukste posities, ondanks dat de meeste trainers in de jeugd al tegen mij zeiden dat ik het best als rechtsback ben. In de D1 heb ik heel veel op de bank gezeten, omdat ik erg eigenwijs was over mijn positie. De trainer wilde mij als rechtsback, maar ik wilde in de aanval. Na een lange tijd op de bank, heb ik mij toch maar neergelegd bij de beslissing van de trainer. Ook Rowdy Nossent, huidige trainer van Volendam, heeft mij geadviseerd om op de back positie te focussen. Ik zou volgens hem een moderne back kunnen zijn door mijn loopvermogen en mijn drang naar voren. Dat beviel mij wel en ik sta nu nog steeds met veel plezier aan de rechterkant in de verdediging”.

De voetballer van Pelikaan is van plan om stappen te zetten bij de club. “Ik zou graag het meest mogelijke uit mijn carrière willen halen bij Pelikaan. Ik wil mij heel graag nog verder ontwikkelen als moderne rechtsback en ik wil ook kampioen worden. Dat heeft er de afgelopen jaren helaas niet ingezeten. Dit is mijn laatste jaar in de jeugd. Ik hoop volgend jaar in de selectieteams terecht te komen van Pelikaan en daar mij nog verder te ontwikkelen als rechtsback”.

Pelikaan 19-1 was uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. “Het huidige seizoen is helaas weer stilgelegd. Wij waren met de 19-1 erg goed bezig. De eerste competitiewedstrijd kwamen wij van een 3-1 achterstand terug naar 4-3 winst en ook de tweede wedstrijd kwamen wij van een 2-0 achterstand terug naar een 3-2 overwinning. Ons doel was ook om in de top 3 te eindigen en ik weet zeker dat dat ons was gelukt. We hadden nog een goede kans om kampioen worden, want we beschikken over een talentvol elftal. Sinds dat de competitie is stilgelegd zijn we wel door blijven gaan met trainen. Zodat we gelukkig toch nog een balletje kunnen trappen. Ik mis de zaterdagen enorm, de wedstrijdspanning en daarna de gezelligheid op de club”.

Erwin is op jonge leeftijd al eens gescout door de KNVB. “Mijn hoogtepunt is toch wel het kampioenschap in de E3. In dat jaar werd ik ook gescout door de KNVB. Ik mocht een paar trainingen meedoen, maar helaas heb ik het niet gehaald. In het tweede jaar van de C1 hebben wij de finale van de Rijnmond Cup gespeeld. In de finale speelden wij tegen Excelsior Maassluis, uitkomend in de 3de divisie. Wij speelden toen hoofdklasse, dus wij waren de underdog. Na een goede wedstrijd van ons hadden we helaas net niet gewonnen. Mijn meest recente hoogtepunt was afgelopen seizoen in de JO19-1. We hadden een super gezellig en leuk team en we waren allemaal vrienden van elkaar. We boekten goede resultaten in de eerste paar wedstrijden en we geloofden in een kampioenschap”.

Door een blessure op vroege leeftijd heeft Erwin een vervelend seizoen gekend. “Mijn dieptepunt is toch wel eerste jaar in de C1. Toen raakte ik tijdens een buitenlandstoernooi geblesseerd aan mijn linkerknie. Ik maakte een sliding op een heel droog veld waardoor ik mijn knie verdraaide. Later toen we in weer in Nederland waren ging ik naar het ziekenhuis en maakten we röntgenfoto’s maar daar was niks op te zien. Toen heb ik uiteindelijk 7 maanden niet op het veld gestaan en dat was verschrikkelijk”.

Elke voetballer heeft zo zijn voorbeelden, ook Erwin. “Mijn voorbeeld is Trent Alexander Arnold. Hij is de rechtsback van Liverpool en ook een opkomende en allround rechtsachter met veel snelheid, een goede actie en een goede pass in de been. Ik kan er echt van genieten als ik hem zie voetballen”.

Als Erwin aan het voetballen is, kan hij zijn energie even helemaal kwijt. “Op het terras bij Pelikaan staat de stroopwafelkraam van Renée. Heel de zaterdag is zij daar te vinden en zorgt ze ook nog eens voor gezelligheid met muziek. Daarnaast heb ik respect voor alle trainers die zich vrijwillig inzetten voor de club. Ik ben zelf ook een jaar trainer geweest van een pupillenelftal en weet dus hoeveel tijd en energie je daarin moet steken. Voetbal is heel belangrijk voor mij. Ik kan er gewoon lekker mijn energie in kwijt. En als ik aan het voetballen ben, sluit ik mezelf helemaal af van andere dingen, want dan ben ik alleen met voetbal bezig. Dat vind ik heerlijk en ik vind het fijn om lekker fit te zijn en mezelf te ontwikkelen op trainingen”.

Meer informatie over ZVV Pelikaan? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over ZVV Pelikaan.