danique-devisser

Danique de Visser is een 19 jarige voetbalster van ZVV Pelikaan. Ze speelt het liefst als verdediger, en dan ook nog eens als voorstopper. Ze is op haar vijfde begonnen met voetballen bij de club. Na twee jaar is ze ruim vijf jaar gestopt met voetballen om vervolgens weer terug te keren in de C1. Nu speelt ze ongeveer drie jaar in het eerste van Pelikaan.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

De verdediger heeft ambities met Pelikaan dit seizoen. “Ik hoop met het team zo hoog mogelijk te eindigen in de competitie. Ook hoop ik nog veel langer door te kunnen voetballen. Ik werk onregelmatig, daardoor is het niet altijd mogelijk om er elke training en wedstrijd bij te zijn. Mijn doel voor het huidige seizoen is dan ook zo hoog mogelijk in de competitie eindigen. Het klinkt heel cliché, maar we begonnen dit seizoen zo goed, dat ik vind dat we dat moeten voortzetten. In het huidige seizoen gaat het enorm goed. We staan nu op een gedeelde eerste plaats met Nieuw-Lekkerland. We baalden er daardoor ook extra van om te stoppen. Het team was gedreven om te winnen”.

Het vorige seizoen begon goed, maar het werd toch een vervelend einde. “Het meest recente hoogtepunt is dat we momenteel een super gezellig en gemotiveerd team hebben. Ook hebben we veel nieuwe meiden erbij gekregen. Die zijn zeker een aanvulling voor het team. Vorig seizoen was een dieptepunt. We begonnen het seizoen goed, en we stonden ook een tijd op de eerste plaats. Later in het seizoen gingen we achteruit. De motivatie werd verloren, en er kwamen ook minder meiden trainen. Soms stonden we maar met vier meiden op het veld”.

Het team doet vaak leuke dingen met elkaar om zo de goede sfeer erin te houden. “We krijgen voor elke wedstrijd een toespraak van de trainer en assistent trainer. Ook gaan we elke maandag bespreken wat er goed en fout ging tijdens de wedstrijd. Ik vind het leuk om na het voetballen samen te zijn met mijn teamgenoten. Na de wedstrijd blijven we gezellig voor de derde helft. Ook gaan we met het team regelmatig uit eten, en doen we leuke uitjes zoals een weekend weg”.

Danique is blij met de staf die het team momenteel begeleid. “Bas Vlasblom en Mirjam van Eijsden zijn onze trainer en assistent trainer. Zij geven ons hun kennis mee waardoor wij ons verder kunnen ontwikkelen. Angelo Spek is onze vaste thuis scheidsrechter. Hij regelt een hoop voor ons en daarom waardeer ik hem enorm. Daarnaast heb ik respect voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor en met Pelikaan. Ik vind het belangrijk om sportief bezig te zijn. Ik zie voetbal als ontspanning. Ik kan in voetbal mijn energie kwijt. Voetbal is een teamsport, en brengt daardoor ook gezelligheid met zich mee, dat vindt ik erg belangrijk. Daarom is voetbal voor mij zo belangrijk”.

Meer informatie over ZVV Pelikaan? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over ZVV Pelikaan.