coen-sampon

Coen Sampon (41) is een voetballer en aanvoerder van Z.V.V. Pelikaan. Hij is in 1987 begonnen met voetballen als acht jarig jongetje. Nu, ruim 33 jaar later is hij nog altijd een trotse Peli. Coen heeft helaas nooit heel hoog gespeeld bij Pelikaan. Hij mocht ooit een helft meespelen bij het tweede elftal, maar hij is bij het huidige elftal toch wel op zijn plek.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Coen is begonnen bij Pelikaan met veel plezier, nu zoveel jaar later heeft hij nog evenveel plezier in het spelletje. “Ik ben als pupil begonnen en ik vond het gelijk heel leuk. Je leert nieuwe vrienden kennen en je leert samen te werken en te spelen. Ik heb alle jeugdteams doorlopen en op 18 jarige leeftijd ben ik de senioren terecht gekomen. En nu, op een veteranenleeftijd voetbal ik nog steeds met veel plezier. Ik speel nu in Pelikaan 9 en ik probeer als captain het zeer uiteenlopende zooitje ongeregeld bij elkaar te houden en te zorgen dat er in ieder geval op zaterdag 11 man op het veld staan. Ondanks een selectie van 24 man is dat nog best een opgave”.

Coen probeert natuurlijk elk jaar kampioen te worden. Maar de voetballer van Pelikaan hoopt sowieso nog een lange tijd te mogen door spelen met de jongens waar hij al zo lang mee speelt. “Ik speel al ruim 20 jaar in de lagere klasse. Kampioen worden proberen we natuurlijk elk jaar. Ik hoop in ieder geval nog lang te mogen voetballen en dan zeker met de jongens met wie ik al meer dan 30 jaar in een team zit. Het ging aan het begin van het seizoen voorspoedig. We deden het best goed in de competitie tot het corona virus roet in het eten gooide”.

Kampioenschappen zijn een aantal van de hoogtepunten in de carrière van Coen. “De twee kampioenschappen in 2007 en 2014, de buitenlandse wedstrijden, de avondjes weg en een BBQ als afsluiter van het seizoen zijn echt dingen waar je het voor doet als voetballer. Als je echt voor je plezier voetbalt zijn dat de belangrijkste zaken. Op persoonlijk vlak hebben we als club of team een hoop mensen verloren. Dat weegt in geen enkel opzicht op tegen een verloren wedstrijd. Dit is voor mij dan ook duidelijk een dieptepunt in het voetbal”.

Coen vergelijkt zich met een voetballer die hij vroeger mee maakte. “Als jonge voetballer vond ik Maldini en Rijkaard geweldig, verdedigers die met flair spelen. Al lijkt mijn spel meer op dat van Marco Materazzi. Een tikkeltje lomp en soms wat hard, maar natuurlijk altijd de intentie om de bal te spelen. Nou zijn er veel vrijwilligers die ik heel erg waardeer maar onze wedstrijd secretaris Angelique Versteeg krijgt toch wel een pluim. Ze regelt het allemaal voor ons senioren en doet dat voortreffelijk”.

De voetballer van Pelikaan heeft er nooit spijt van gehad dat hij op voetbal is gegaan. “Voetbal is een teamsport, je leert mensen en vrienden kennen, je wordt er sociaal van en het is ook nog eens goed voor je beweging. Daarom heb ik ook nooit een seconde spijt gehad dat ik ben gaan voetballen. Met Jelle, Wilco en Dimitri speel ik al meer dan 30 jaar en we gaan nog minstens 20 jaar door”.

Meer informatie over ZVV Pelikaan? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over ZVV Pelikaan.