sander-tenhove

Sander ten Hove (23) is een centrale verdediger van Z.V.V. Pelikaan 2. Hij heeft vanaf zijn zesde al bij Pelikaan gespeeld. Toen hij naar de senioren ging heeft hij een vriendenteam opgezet, dit werd toen Pelikaan 5. Na één jaar vierde klasse te hebben gespeeld koos Sander ervoor om aan te sluiten bij het derde elftal van Pelikaan. Dat ging zo goed dat hij na een halfjaar mocht meetrainen met het tweede.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Op de zaterdagen was het altijd gezellig bij de club, dat word nu uiteraard gemist. “Het is natuurlijk erg vervelend, maar ik begrijp de keuze van de overheid wel. Vooral op wedstrijddagen is het op het Pelidome gezellig druk. Toen er nog gevoetbald mocht worden, werden de kleedkamers en de douches bij Pelikaan al dicht gegooid in tegenstelling tot andere verenigingen in de buurt. Je zag toen dat er weinig tot geen besmettingen op Pelikaan waren. Dit terwijl er op de velden nog wel duels mochten worden uitgevochten. Daarom vind ik de huidige maatregelen op trainingsavonden wel wat streng. Het was ook onderzocht dat tijdens een voetbalwedstrijd op het handen schudden en corners na de besmettingskans hartstikke klein is. Dan lijkt het me dat we als we direct vanaf de parkeerplaats het veld op lopen en niet trainen op dode spelmomenten er een stuk meer mogelijk is dan nu. Desnoods houden we de groepjes van 4 aan, zodat wanneer er toch iemand besmet is, hij hoogstens met 3 anderen in contact is geweest. De trainers proberen gevarieerde oefeningen te bedenken, maar als verdediger mis ik toch wel de duels”.

Pelikaan 2 was uitstekend begonnen aan het seizoen. Voor Sander was het toch een vervelende seizoenstart. “Wij staan met Pelikaan 2 ongeslagen bovenaan in de reserve hoofdklasse en we zijn door in de beker. Dus beter kan eigenlijk niet. Zelf heb ik hier echter weinig aan bijgedragen. In de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding brak ik namelijk mijn sleutelbeen op twee plekken en verrekte ik mijn buitenband van mijn linkerknie. Het gevolg van mijn eigen tackle, waarbij de linksbuiten van Heerjansdam bovenop mij viel. Ik wist meteen hoe laat het was, want ik hoorde het kraken en mijn bot stak uit. Na een nachtje in het ziekenhuis werd ik de volgende morgen daarom meteen geopereerd. Vanwege het ijzeren plaatje dat nu in mijn schouder zit, verliep het herstel spoedig. Na vier weken mocht ik weer trainen en twee weken later mocht ik ook de duels weer aangaan. Zes weken na de operatie kon ik dus alweer wedstrijdritme opdoen bij het derde. Na twee keer 90 minuten te hebben gemaakt, kwam echter het besluit dat we moesten stoppen met voetballen”.

Het team krijgt af en toe hardloopopdrachten mee, maar het is eigenlijk wachten tot er weer volledig gevoetbald kan worden. “Tijdens de coronastop kregen we van de trainers wel wat hardloopopdrachten mee, maar voor de rest doe ik eigenlijk niks. In de zomerstop ben ik nog wel regelmatig op het voetbalveld te vinden met wat vrienden, maar om echt fit te worden hebben we de voorbereiding. Echt fit worden na de zomerstop is voor mij eigenlijk ook alleen weer even de conditie opbouwen, want het is niet zo dat ik vakantiekilo’s eraf moet zien te krijgen. Door middel van parcourtjes zijn wij vaak met de bal aan de slag. Met de nodige competitiviteit zorgt het halen van je bal nadat je geschoten hebt toch nog voor het nodige sprintjes. De trainers hadden ons dus aan het werk gezet met hardloopoefeningen. In de app Strava, werd alles van iedereen bijgehouden. Niet geheel onverwachts bleek Daan het loopwonder van de groep te zijn. Daarnaast hebben we nog Peter die zijn fysieke gesteldheid wilt overbrengen op de groep door middel van een krachtrondje aan het einde van de training”.

Van verdedigers verwacht je vaak dat hun grote voorbeeld ook een verdediger is. Maar voor Sander is dit heel anders. “Mijn grote held is Thomas Müller. Een speler die het van zijn intelligentie moet hebben. Ondanks dat het er niet altijd verfraaid uitziet, weet hij door zijn inzet erg belangrijk te zijn voor het team. Daarnaast is het een echte teamspeler die nu na zijn transformatie van goalgetter naar assisten koning weer één van de belangrijkste spelers van Bayern München is. En waar een teamgenoot als Leon Goretzka één bonk spier is geworden, weet hij met zijn normale postuur, zijn goals mee te pakken. Zijn positionering maar dan in verdedigend opzicht is voor mij een voorbeeld”.

Voor Sander staat het eigenlijk wel vast dat de huidige competitie niet meer uitgespeeld gaat worden met Pelikaan. “Momenteel hebben we winterstop tot begin januari. Ik hoop dat we dan in ieder geval weer mogen partijen, maar ik zie het somber in. Ik denk dat het wachten is tot de vaccinaties. Mochten we eindelijk weer wedstrijden mogen spelen, dan ben ik benieuwd hoe de competitie verder gaat. Wij stonden bovenaan, maar dat we de competitie op een normale manier niet af kunnen maken staat eigenlijk al vast. Oplossingen als een competitie waarin we maar één keer tegen iedereen spelen of een halve competitie met alleen het linker rijtje worden al genoemd. Vooral het laatstgenoemde is voor ons een interessante optie, aangezien de onderlinge wedstrijden met de bovenste ploegen altijd erg spannend zijn. Zo zorgden wij vorig jaar voor de enige 4 verliespunten van koploper Sliedrecht door twee keer gelijk te spelen. Ook dit jaar zijn zij, weliswaar met een wedstrijd minder, nog ongeslagen. Daarnaast zou het geweldig zijn om gewoon twee keer de derby tegen VVGZ te spelen. Een wedstrijd die er altijd toe doet”.

Meer informatie over ZVV Pelikaan? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over ZVV Pelikaan.