koen-wesdorp

Koen Wesdorp is een 23 jarige middenvelder van ASWH. Hij is begonnen bij MOC’17 in Bergen op Zoom. Hierna heeft hij nog voor RBC Roosendaal gespeeld, waarna hij naar prof club NAC Breda ging. Vanuit Breda maakte Koen de gevoelige overstap naar de aartsrivaal Willem II. Hierna heeft hij nog bij Helmond sport gespeeld, waarna hij naar ASWH vertrok. Hier speelt de voetballer nu zijn tweede seizoen.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Aan het begin van het seizoen had ASWH de smaak te pakken. “We waren goed begonnen aan dit seizoen en hadden de smaak te pakken. Ook omdat je nu naast het voetbal vrijwel niks kan doen is het extra jammer dat het stil gelegd is. Voetbal was namelijk nog de enige activiteit naast thuiswerken of studeren. Ik begrijp het wel, maar dit maakt het niet minder jammer. De start was uitstekend. Beter dan iedereen eigenlijk had verwacht. Van vrijwel degraderen naar wedstrijden spelen om de koppositie. We draaien bovenin mee en naar mijn mening is dit niet onverdiend gezien ons spel en onze fitheid”.

Wat doet Koen normaal gesproken om fit te blijven? “Ik let op mijn voeding en ik ga regelmatig naar de sportschool. Voor corona ging ik vijf of zes keer per week. Helaas kan ik nu vaak maar 3 a 4 keer per week, dit vanwege reserveringen. Clarence Bijl kan 5 wedstrijden spelen en lachend het veld verlaten. Zijn bijnaam is ook niet voor niets Clarence Duracel. De gehele wedstrijd rent hij in hetzelfde tempo, maar is hij ook weer snel genoeg terug op z’n plek. Ook kan ik me niet heugen dat hij een wedstrijd heeft moeten missen vanwege een blessure. Om fit te blijven moet je lekker naar buiten gaan. Probeer zoveel mogelijk in beweging te blijven, in welke vorm dan ook. Let ook goed op je voeding, dat is heel erg belangrijk”.

Voor Koen is Gini Wijnaldum een geweldig voorbeeld van een fitte voetballer. “Als ik wedstrijden zie van zowel Liverpool als het Nederlands Elftal is het gewoon niet normaal hoeveel arbeid hij 90 minuten lang levert in dienst van het team. Het is dan ook nog eens extra knap dat Wijnaldum dit de hele wedstrijd volhoud”.

ASWH had zoals eerder al genoemd een goeie seizoenstart. Maar er is toch een kans dat het team opnieuw zou moeten beginnen aan het seizoen. “Er zijn veel speculaties die nu ter sprake komen. Ik durf hier niet op in te gaan, want het hangt van enorm veel factoren af. Vanwege onze goeie start hoop ik wel dat we enigszins iets behouden van onze behaalde punten en niet op nul moeten beginnen”.

Klik hier voor meer informatie over ASWH
Voor meer artikelen van ASWH klik hier