Vandaag in hoe blijf ik fit met spreken we met Jeffrey Rhemrev van ASWH jo19-2. De centrale verdediger/middenvelder speelde altijd voor ASWH tot hij op een moment gescout werd door FC Dordrecht. Hier trainde hij een aantal keer mee, maar daar bleef het toen wel bij. Vervolgens maakte Jeffrey nog een uitstapje naar IFC JO17-1. Hier speelde hij een sterk seizoen, maar toen wilde hij hoger gaan spelen en bij een selectie spelen. Toen ging Rhemrev weer terug naar ASWH om bij de JO19-2 te gaan spelen waar ook veel van zijn vrienden in spelen.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

We vroegen naar Jeffrey zijn mening rondom het stilleggen van het amateurvoetbal. “Als ik het vergelijk als student met het openbaar vervoer van Nederland en hoeveel mensen elkaar daar dagelijks passeren, vind ik het erg tegenstrijdig.”

De fitste jongens van het team zijn Milan en Ruben vertelt Jeffrey. “Dit zijn twee vrienden van mij die ook hardlopen op hun vrije dagen. Ze doen eigenlijk altijd wel wat extra dingen om fit te blijven.”

De start van het seizoen ging beter dan ze hadden verwacht bij ASWH. “Omdat we nu eerste klasse spelen wisten we dat het pittig ging worden we hebben het tot nu toe goed volgehouden.” Als de competitie nog hervat mag worden dit seizoen dan vindt Jeffrey een plek in de top drie zeker verdient.

Jeffrey vertelt dat hij naast naast voetbal eigenlijk weinig hoeft te doen om fit te blijven. “Naast de drie dagen in de week die ik voetbal ben ik ook bezig met een opleiding op het Albeda topsportcollege. Hier krijgen we ook genoeg beweging.”

Rhemrev zijn ultieme voorbeeld op het gebied van hard werken en fitheid is de motor op het middenveld van het Nederlands elftal, Gini Wijnaldum. “Wijnaldum is een teken van hard werken en geloven. Hij krijg veel kritiek te verwerken maar alsnog presteert hij goed en dwingt zo zijn respect af.”

We sluiten af met de vraag of Jeffrey nog tips heeft voor andere voetballers in deze tijd om fit te blijven fysiek of mentaal. “ Doe theoretische oefeningen. “Hiermee bedoel ik, probeer te kijken hoe jij beter kan spelen maar ook slimmer.”

Wij willen Jeffrey bedanken voor zijn antwoorden en succes wensen met zijn carrière!

Hiermee sluiten we dit uitgebreide interview af. Wil je nou ook een keer je verhaal doen over jouw favoriete sport? Stuur dan een mailtje naar voetbaljournaalnl@gmail.com met jouw contactgegevens.

Klik hier voor meer informatie over ASWH
Klik hier voor meer artikelen over ASWH