Afgelopen zaterdag besloot de VVGZ– familie het seizoen met weer een geweldige Slotdag. Het voetvolleytoernooi is daarbij al jaren de blikvanger maar ook het B-veld was vanaf ’s morgens vroeg helemaal met onze jongste jeugd volgestroomd.

TuinverzorgingDeBergden_voorjaar2021

Het B- veld was omgetoverd tot een Voetbalfundorp, waar alle pupillenteams zich in een hele reeks voetbalonderdelen met elkaar kon meten. Tevens was op het B-veld een freestyler aanwezig die een clinic verzorgde voor onze jeugd. Verder werd op het VLS court ouder/ kindvoetbal gespeeld. Tussendoor de kampioenparade en de opkomst van alle jeugdkampioenen van dit seizoen die op een podium hun feestje mochten vieren, bezorgde menig aanwezige kippenvelmomentjes.

Pokabokaal en voetvolley
Na de kampioenenparade op deze zeer zonnige dag werden de prijzen uitgedeeld voor de Pokabokaal. Mathias Kousemaker werd eerste en hij ontving uit handen van Wessel van den Heuvel, de laatste winnaar, de Pokabokaal. De andere genomineerden waren Jens Nobel en Owen van der Klei. Het Voetvolleytoernooi ging met een deelname van maar liefst 35 teams van start. Het is een gouden formule gebleken, die we 25 jaar geleden bedachten. Voor die tijd vormde het Mixtoernooi de afsluiting van het seizoen, maar dat werd toen steeds meer ontsierd door te hard spel en zeker de selectiespelers waren vaak vogelvrij. Gevolg was een tanende belangstelling voor dit evenement. Een potje veilig voetvolley bleek de remedie en vanaf het begin werd het toernooi omarmd door vele Vogels maar ook ex- Vogels die elk jaar met hun teams met exotische namen het hoofdveld bevolken.

De winnaar
Het niveau was weer ongekend hoog: in de kwartfinales sneuvelden al een aantal kanshebbers en uiteindelijk belandden Team Yusu (de winnaars van de twee laatste edities), Passion Events, meervoudige winnaars de Pechvogels en Schutboot in de halve finale. Team Yusu en Schutboot kwamen uiteindelijk in de finale. Het was een spannende en hoogstaande afsluiting van het rimpelloos verlopen voetvolleytoernooi en het werd een heuse driesetter die uiteindelijk werd gewonnen door het net iets sterkere Schutboot. En zo mochten Koen Kuipers, Bas Kooiman, Mitch Roodhorst, Wouter Swart en Serkan Tanriseven de zo begeerde voetvolleycup weer even een paar minuten beethouden.

DeGeusSchilderwerken_voorjaar2021

Verkiezingen
Na de prijsuitreiking werd Heleen Rozendaal door voorzitter Marc Reijmers bedankt voor het vele jaren wassen van de kleding van de selectie. Hans reikte namens de Businessclub de prijzen uit voor diverse verkiezingen bij de A-selectie. Zo werd Koen Kuipers uitgeroepen tot speler van het jaar.

Klik op VVGZ voor het laatste artikel van de club.