De 28-jarige Geert Cleef is een routinier op het middenveld bij ZBC’97. Met zijn ervaring bij clubs als onder andere FC Dordrecht, ASWH en RVVH hoopt hij dit seizoen met zijn teamgenoten te promoveren naar de derde klasse.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Geert is op zijn zesde begonnen met voetballen bij VV Dubbeldam, waar hij zijn eerste jaren als voetballer heeft versleten. Na een aantal seizoenen maakte de middenvelder de overstap naar EBOH, om op zijn twaalfde naar FC Dordrecht te gaan. Tot zijn twintigste heeft hij daar in de jeugd vertoefd, om daarna de transfer te maken naar ASWH. Na twee jaar heeft hij nog eens drie seizoenen voor eersteklasser RVVH gespeeld. Inmiddels zit de ervaren middenvelder al aan zijn derde seizoen in het shirt van ZBC’97.

Pijnlijk verlies
De club strijdt nog voor kans op promotie naar de derde klasse en met een tweede plek lijken ze op de goede weg om die doelstelling ook te bereiken. Op 2 april stond de wedstrijd uit tegen Peursum op het programma, welke met 2-0 werd verloren. “Na een goede reeks van veel overwinningen verloren we die zaterdag op bezoek bij Peursum. We speelden eigenlijk best wel aardig, maar na een foutje achterin kwamen we 1-0 achter en lieten zij zich massaal terugtrekken. Hierdoor kwamen we niet tot grote kansen. Toen ik rood kreeg in de tweede helft was het klaar en kregen we nog een doelpunt tegen”, aldus Cleef. Voor hem was de man-of-the-match Jordy Kreukniet. “De wedstrijd verdiende eigenlijk geen matchwinnaar, maar als ik moet kiezen zeg ik Jordy. Misschien niet onze beste speler, maar hij legt er elke wedstrijd zo enorm veel energie in en toont veel inzet, zo ook die wedstrijd”, voegt Geert eraan toe.

Herpakken
We vroegen de tandem op de middelste linie om een voorspelling voor de wedstrijd ZBC’97-SV Noordeloos. Genoteerd kon worden een 3-0 winst als prognose. “Een thuiswedstrijd. Zo een hebben we alleen verloren van koploper IFC. Ondanks mijn schorsing en wat geblesseerden zijn we verplicht om te winnen en zo op koers te blijven voor de nacompetitie”, zegt Geert. Dichtbij zat hij wel met zijn voorspelling, want nadat de wedstrijd gespeeld was kon de ploeg drie punten bijschrijven op de ranglijst met een 4-0 overwinning.

Promotie afdwingen
Cleef vind dat het team zich moet kunnen plaatsen voor de nacompetitie. “IFC staat vijftien punten los en wordt de terechte kampioen. Daaronder is er nog veel om voor te spelen. We gaan vol voor de nacompetitie en deze willen we natuurlijk ook winnen. Gezien onze selectie met veel ervaring op een hoger niveau zijn we dit eigenlijk ook verplicht”, vindt Geert. “We moeten voor de tweede plek gaan en dan promotie afdwingen”, voegt hij daar aansluitend bij toe.

Klik op ZBC’97 voor het laatste artikel van de club.