Derdeklasser Groote Lindt droomde van een prominente rol in de titelrace van de derde klasse C en (potentiële) promotie naar een niveau hoger op de voetballadder. Wat resteerde na het seizoen 2018-2019 was de wrange bijsmaak dat de formatie van trainer Serge van den Hurk overal net naast greep en na het reguliere seizoen vervroegd met vakantie kon.

ZWIJNDRECHT – Trainer Serge van den Hurk draaide er in de eerste helft van het seizoen niet omheen: ‘De Lindt’ wilde louter gaan voor het allerhoogste in een klasse waar de verschillen weliswaar klein waren maar de kwaliteit van de Zwijndrechters de doorslag zou moeten gaan geven.

Maar aan het einde van de rit stonden Van den Hurk en zijn selectie met lege handen: de vierde plek in de eindrangschikking van de derde klasse C leverde geen plek op in de strijd om de nacompetitie: die tickets werden vergeven aan De Zwerver, Ameide en SV Meerkerk.

En dat leverde op Bakestein een wrange nasmaak op. Want bij de verdeling van de prijzen stond Groote Lindt driemaal om dezelfde reden zonder beloning: in de strijd om twee periodetitels en bij de herverdeling van de periodetitel van kampioen Arkel gaf het minderde doelsaldo van Groote Lindt de doorslag.

Terwijl bij de start van het seizoen juist met de aanwezigheid van Kevin van Pelt en Michael Slingerland de voorhoede een ijzersterke linie en een garantie voor doelpunten leek. Niets bleek echter minder waar: de teller van De Lindt bleef op 53 doelpunten steken, aanmerkelijk minder dan kampioen Arkel en nummer twee De Zwerver. Die laatste ploeg kwalificeerde zich overigens voor de finale om promotie, evenals SV Meerkerk. Voor Groote Lindt resteert de gedachte dat het straks na de zomervakantie aan een nieuwe campagne begint op weg naar de tweede klasse, waar Pelikaan en VVGZ als Zwijndrechtse broeders niveaugenoten zijn. De selectie van ‘De Lindt’ krijgt in elk geval uitbreiding met Tom van Oorschot (VVGZ), Silvano Domacasse (FC Dordrecht amateurs), Tim Willemstijn (IFC zondag), Kevin Zimmerman (SSW) en Donovan Carolus (MOC’17). Voor Willemstijn en Carolus betekent dat een terugkeer op bekend terrein.