ASWH speelt oefenderby tegen FC Dordrecht

Op dinsdag 31 juli vervolgt ASWH de oefencampagne met een mooie wedstrijd. De profs van FC Dordrecht zijn namelijk te gast op sportpark Schildman. Het team van trainer Cesco Agterberg neemt het vanaf 20.00 uur op tegen de club uit de Keuken Kampioen Divisie, zoals de eerste divisie tegenwoordig heet. Een interessante krachtmeting, want de Schapenkoppen maken tot nu toe een prima voorbereiding door en zijn ongetwijfeld van plan om zich ook in Hendrik-Ido-Ambacht van hun beste kant te laten zien.

Lang was het vaste prik dat ASWH en FC Dordrecht elkaar in de voorbereiding troffen, maar de afgelopen jaren stond de wedstrijd nooit meer op het programma. In de voorbereiding op het seizoen 2009/10 gebeurde dit voor het laatst. Het bleef toen 0-0 op sportpark Schildman in een wedstrijd waarin huidig ASWH-goalie Stef Doedée het Dordtse doel verdedigde en ook de latere ASWH’ers Bart van Muyen en Juanito Sequeira meespeelden bij FC Dordrecht. Ook een jaar eerder bleef het bij een doelpuntloos gelijkspel, in 2007 won FC Dordrecht wel met 1-4 op sportpark Schildman.

Na enkele jaren afwezigheid treffen beide ploegen elkaar dus weer. FC Dordrecht, dat voor het derde seizoen op rij onder leiding staat van Gérard de Nooijer, is bezig aan een prima voorbereiding. De Dordtenaren wonnen onder andere van ADO Den Haag, TOP Oss, Telstar en, afgelopen zaterdag, FC Volendam. Mogelijk hangt dit samen met het feit dat de selectie al vrij snel compleet was, waar dit in eerdere seizoenen vaak pas eind augustus het geval was. De Nooijer mocht een groot aantal nieuwelingen verwelkomen. Zo kwamen doelman Petar Stoskovic (UNA), de verdedigers Maarten Peijnenburg (FC Utrecht), Dwayne Green (RKC Waalwijk), Lewis Montsma (SC Cambuur) en Brandon Ormonde-Ottewill (Helmond Sport), de middenvelders Savvas Mourgos (Norwich City), Oussama Zamouri (Telstar), Quivi Fowler (South Coast Wolves), Abdelghani El Bachir (FC Twente), Thijs Timmermans (ADO Den Haag) en Renny Smith (FC Südtirol) en de aanvallers Abdullah Achahbar (BMT), Omran Haydary (FC Emmen), Siebe Schets (FC Twente) en Marko Maletic (KSV Roeselare) naar de Krommedijk. Verder slaagde de club er in om Thomas Kok, die al werd gehuurd van Willem II, definitief over te nemen. Samen met vertrouwde namen van vorig seizoen als Bryan Janssen, Antonio Stankov, Daniël Breedijk en de zich goed ontwikkelende jonge talenten Quincy Hogesteger en Jeremy Cijntje vormen zijn een selectie waarmee De Nooijer vele kanten op lijkt te kunnen en dus ziet het er voorlopig goed uit voor FC Dordrecht.

In tegenstelling tot het verleden is het gehalte spelers met een verleden bij FC Dordrecht in de selectie van ASWH lager dan gebruikelijk. Doelman Stef Doedée stond, verdeeld over twee perioden, uiteraard enkele jaren onder de Dordtse lat. Gilmaro van de Werp en Ismail Yildirim speelden ooit in de jeugd van FC Dordrecht, terwijl Clarence Bijl vorig seizoen deel uitmaakte van de selectie van de profs en ook daadwerkelijk zijn debuut in het eerste elftal maakte. Daar blijft het qua spelers bij. In de staf van ASWH is echter ook iemand opgenomen die als speler voor FC Dordrecht uitkwam. Assistent-trainer Ferry van Lare speelde namelijk bij die club, voor hij terugkeerde naar ASWH voor een succesvolle carrière bij de topamateurs.

Kortom, verbanden tussen beide clubs zijn er natuurlijk zeker nog en alleen daarom al belooft het een leuke wedstrijd te worden. Toeschouwers die de wedstrijd willen bezoeken kunnen voor 5 euro een kaartje kopen (+2,50 euro extra voor een tribuneplaats). Leden van ASWH hebben uiteraard gratis toegang.