35+-toernooi-heerjansdam

Met smart werd er door de nodige deelnemers de afgelopen weken al uitgekeken naar het inmiddels befaamde 35+toernooi op VV Heerjansdam. Afgelopen zaterdag 11 september was het dan zo ver. Met 10 deelnemende teams van diverse verenigingen uit de omgeving stonden er zo’n honderd 35+ers op de velden van Sportpark De Molenwei. Een zaterdagmiddag volledig in het teken van 7 tegen 7 voetbal op een half veld.

Drie teams uit eigen kweek

In twee poules van vijf teams werd er toegewerkt naar de grote finale waarbij de winnaars van beide poules tegen elkaar zouden strijden. In de paar seizoenen dat er nu de gelegenheid is om bij Heerjansdam 35+voetbal op een half veld te spelen, is het de organisatie gelukt om drie zeer representatieve teams op de been te krijgen.

phonedirectHeerjansdamse overmacht

Dat bleek wel uit het feit dat het team Heerjansdam Rangers poulewinnaar werd in een zware poule met ploegen als Rook & Rijken Bouw, Smitshoek Veteranen 1, Maxi-F en de finalist van vorig jaar Rijsoord 35+. In de andere poule was het al even spannend. Uiteindelijk moesten daar de beide Heerjansdamse teams Camp Nou enClásico uitmaken wie de tweede finalist werd. Uiteindelijk trok Heerjansdam Clásico met 1-0 aan het langste eind en werd het dus een echte Heerjansdamse finale, waar men vooraf alleen maar van had durven dromen. Andere teams die in poule B meestreden waren VV Rustigaan uit de competitie van VV Smitshoek, Optimaal Talent uit de 35+ competitie van BVV Barendrecht en de onbetwiste kampioen van de derde helft, Pelikaan 10.

Zinderende finale

Heerjansdam Rangers ging op basis van het vertoonde spel in de poulewedstrijden toch enigszins als favoriet de finale in. In de eerste fase van de finale maakte het 7-tal deze favorietenrol ook zeker waar. Heerjansdam Clásico werd teruggedrongen en op een 1-0 achterstand gezet. Met een omstreden overtreding (wel of geen penalty) en een aantal zeer knap bij elkaar gespeelde kansen, waarbij een vliegende kopbal op de binnenkant van de paal op een haar na de 2-0 opleverde, werd het tijd voor de wetten van het voetbal. Heerjansdam Clásico verdedigde venijnig en compact.

Na een snelle uitbraak gevolgd door een prachtige voorzet door de lucht, werd deze kopbal wél tegen de touwen geknikt en stond het weer gelijk, 1-1. De wedstrijd leek net als de vorige editie van het toernooi op penalty’s af te stevenen, totdat wederom een counter van Heerjansdam Clásico een enigszins gelukkige goal opleverde. Het bleek genoeg voor de overwinning.

Dominos_voorjaar2021

Sfeervol en sportief

Behalve de gedroomde halve- en grote finale is de organisatie nog het meest te spreken over de sfeer en het verloop van de dag. Enthousiaste reacties en lovende woorden van de deelnemende teams en een verbindende factor tussen de verschillende geledingen van de vereniging zijn een belangrijke indicatie dat dit soort toernooien een meerwaarde zijn. Kinderen van voetballende vaders en fluitende scheidsrechters aan de rand van het veld, voetbalvrouwen in de catering of als fotograaf langs de lijnen, de vaste vrijwilligers als harde kern, het greep allemaal prachtig in elkaar.

Via deze weg wil de organisatie dan ook graag gebruik maken om nogmaals alle deelnemende teams te bedanken voor hun aanwezigheid, sportiviteit en vooral ook gezelligheid. Een extra dankwoord voor alle vrijwilligers achter de ‘schermen’ die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt, want zonder al die mensen in de kantine, pipowagen, scheidsrechters, mensen uit de onderhoudsploeg enz. enz. zou een feestdag als deze niet mogelijk zijn.

Werd deze editie wegens de nog steeds geldende coronarestricties enigszins sober afgewerkt, de volgende keer hoopt de organisatie weer flink uit te kunnen pakken. De planning is om het komende seizoen wat nu middels het toernooi officieel geopende is weer met een groot toernooi af te sluiten in juni 2021. “Aan animo geen gebrek,” klinkt het vanuit de organisatie. “Als toernooien op deze manier kunnen verlopen, wil iedereen hier de volgende keer weer getuige van zijn!”

Bron: VV Heerjansdam

Voor meer informatie over Heerjansdam, klik hier.
Meer artikelen lezen over Heerjansdam, klik hier.