Nationale Stichting Grote Clubactie helpt verenigingen en instellingen in heel Nederland hun doelen te verwezenlijken door middel van een jaarlijkse loterij. VVGZ was vorig jaar in de regio de grootste als het om verkochte loten gaat. Uiteindelijk kwam er ruim 13.000 euro binnen.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020
ZWIJNDRECHT – Bas Grijsen – vanaf 2017 jeugdvoorzitter bij VVGZ – behoort tot een groep leden die de actie namens VVGZ sinds 2015 extra vormgeeft. Bedrijven, jeugdleden en vrijwel alle seniorenteams kochten al een superlot van de Grote Clubactie. ,,Op deze wijze draagt iedereen bij aan het realiseren van de doelen van de club. ‘Samen voor VVGZ’ is het motto.” Individueel worden loten voor drie euro per stuk aan de man gebracht. Het superlot vertegenwoordigt vijftig reguliere loten. Het heeft een verkoopwaarde van 150 euro (50×3 euro per lot), waarvan 80 procent rechtstreeks naar de vereniging gaat. ,,Dit jaar hebben wij het door corona duidelijk moeilijker”, vertelt Grijsen. ,,Maar toch ervaren wij dat leden, sponsors en sympathisanten ons in deze moeilijke tijd willen ondersteunen. Wij zitten toch alweer boven de 65 verkochte superloten.”

Kinderen kunnen door veel loten te verkopen prijzen winnen en dat spreekt ze echt aan. ,,Jaarlijks wordt voor Kerstmis, tijdens de draaidag, het resultaat van de verkoop van de loten bekendgemaakt. Dit jaar zal dat op andere wijze plaatsvinden”, merkt Grijsen op. VVGZ zoekt jaarlijks een bestemming voor de opbrengst. Er is een pannaveld mee aangelegd. Er zijn speeltoestellen aangeschaft. Voor dit seizoen wordt de verenigingskas gespekt omdat door corona veel inkomsten uitblijven. Ruim vijf duizend verenigingen nemen deel aan deze actie. Gemiddeld halen zij 1700 euro op. Dat brengt het totaal op bijna negen miljoen euro. Grijsen: ,,Wij halen jaarlijks een zeer respectabel bedrag binnen, maar landelijk horen wij daarmee nog lang niet bij de top, want er zijn verenigingen die meer dan 50.000 euro binnenhalen.”

Klik hier voor meer informatie over VVGZ
Klik hier voor meer artikelen over VVGZ