Delano Wiltenburg (19) begon als kleine jongen met voetballen bij VV de Alblas. Wiltenburg maakte in D’tjes de overstap naar de rivaal VV Alblasserdam, hier bleef de rechtsachter tot het eind van vorig seizoen. Dit seizoen speelt Delano weer voor zijn jeugdclub VV de Alblas. 

HappyPoint_desinfectie

Delano begon al op vroege leeftijd met voetbal.”Ik begon op vijf jarige leeftijd bij VV de Alblas en ben daar gebleven tot het tweede jaar van de D’s, ik heb daarna de overstap gemaakt naar VV Alblasserdam. Ik ben hier gebleven tot vorig seizoen. Ik speelde als een tweede jaars A speler in het 2e elftal, een jaartje vervroegd over dus. Dit jaar heb ik me debuut gelijk gemaakt in het 1e van VV de Alblas. Helaas zat het er niet in bij Alblasserdam en ben zelf nog ongeduldig en daarom weggegaan.”

Delano verteld over zijn overstap.”De belangrijkste reden voor mijn overstap was toch wel het 1e elftal behalen. Na een moeilijk seizoen ben ik benaderd door een paar bestuursleden van VV de Alblas. Na een gesprek bij VV de Alblas en VV Alblasserdam, ben ik zonder twijfel gegaan en hier heb ik absoluut geen spijt van gehad. Wat het ook nog makkelijker maakte was dat ik er al een aantal mensen kende. Natanja de Haan en Junior Visser ken ik al vanaf kleins en sindsdien zijn we altijd goede vrienden gebleven.”

Delano kijkt met een goed gevoel terug op zijn jaren bij VV Alblasserdam. ”Ik kijk terug op leuke en leerzame jaren, altijd in goede teams gespeeld en ook altijd op hoog niveau. En ik zou het denk ik ook niet anders hebben gedaan maar het was nu tijd  voor een nieuwe stap en ik kijk heel erg uit naar de competitie.” Bij Alblasserdam gaat Delano zijn vrienden het meest missen.”Ik heb daar vrienden gemaakt die ik elke dag nog spreek. Ze zijn nu al aantal keer komen kijken en ik probeer ook zoveel mogelijk nog bij hun te komen kijken.”

Delano heeft duidelijke ambities voor het komende seizoen. ”Ik hoop zelf veel minuten te gaan maken en een vaste waarde te worden. De voorbereiding ging goed voor mezelf maar er moet nog veel gebeuren merk ik aan mezelf. Het team is gebrand en wilt echt ervoor gaan, ik verwacht dat we omhoog kunnen kijken en dat het linker rijtje zeker haalbaar moet zijn!”

Wij wensen VV de Alblas en Delano Wiltenburg veel succes in de competitie!

Klik hier voor meer informatie over VV de Alblas
Klik hier voor een ander artikel van VV de Alblas