Drechtsteden-Sturrus-Papendrecht-Johan

Bij zijn aantreden meldde Johan Sturrus dat hij met Papendrecht in zijn eerste seizoen graag om de prijzen wilde meestrijden. In zijn debuutseizoen was het meteen al ‘bingo’, met promotie naar de eerste klasse. Op dat niveau beleefde de nieuwkomer met een duidelijk eigen gezicht een prachtige entree.

PAPENDRECHT – Papendrecht maakte, toen het nog een zaterdag- en een zondagtak had, furore met name met de zondaghoofdmacht die jarenlang tot de top van het amateurvoetbal – toen nog de hoofdklasse – behoorde. Nadat besloten werd om het prestatieve deel geheel op de zaterdag te concentreren, begon daar de opmars op de voetballadder.

Inmiddels is de hoofdmacht nog maar één niveau verwijderd van de status van hoofdklasser. Of een nieuwe verschijning op dat niveau tot de mogelijkheden behoort, is nog maar de vraag maar duidelijk is dat Papendrecht en de huidige hoofdtrainer Johan Sturrus met elkaar een huwelijk hebben gesloten dat nu ruim een jaar prima marcheert.

,,Ik ben geen tweede Jack van den Berg’’, hield en houdt Johan Sturrus, die onder de huidige oefenmeester van Barendrecht en IFC (zondag) speelde bij ASWH maar ook als diens assistent bij ASWH fungeerde, vol. Op zijn palmares als trainer staat in elk geval wel al een eerste grote succes, want met de promotie van Papendrecht naar de eerste klasse is de eerste stap in wat mogelijk een mooie trainerscarrière in wording is gezet. Ten koste van het Numansdorpse NSVV werd de stap vanuit de tweede klasse omhoog gezet na een zinderend nacompetitieavontuur. Het was en is het succes van het pure Papendrecht, waar Sturrus zijn eigen visie heeft uitgerold en vooral een herkenbaar elftal met een echt Papendrechts gezicht heeft neergezet. Op deze pagina looft ook hoofdsponsor Teus Baars de inbreng van Sturrus, die in een jaar tijd veel krediet heeft opgebouwd op Slobbengors met zijn werkwijze.

De grote vraag is: hoe nu verder in de eerste klasse? Met twee uit drie was de start in elk geval bevredigend. Papendrecht opende glorieus, met een 3-0 zege op vaste eersteklasser Oranje Wit uit Dordrecht. Na die wedstrijd was Sturrus duidelijk in zijn oordeel: ,,Ik weet niet waar dit seizoen voor ons kan eindigen. Maar als wij doen waar we goed in zijn, dan kunnen we ons zeker handhaven.’’ Om eraan toe te voegen dat Papendrecht van week tot week zal moeten leven. Dat veranderde ook niet na de eerste nederlaag, 1-0 bij Almkerk. De gewaagde keuze van Papendrecht, dat Johan Sturrus als beginnend hoofdtrainer een platform gaf, lijkt in elk geval prima te hebben uitgepakt.