SPORTcode en C.V.V. Willemstad, een voetbalclub uit Curaçao slaan de handen ineen om jonge talentvolle voetballers een weg te bieden naar het betaalde voetbal.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Het opleidingsinstituut in Dordrecht opgericht door Dennis van der Gijp zoekt naar spelers niet om aan zich te binden maar om zo snel mogelijk hogerop te brengen naar het betaalde voetbal. Een eiland als Curaçao met veel onontdekt talent en C.V.V. Willemstad waarbij het eerste team uitkomt in de 1e divisie en momenteel op het punt staat om zich te kwalificeren voor de play-offs is dan ook een logische keus voor een partnership. Op dit moment lopen er gesprekken om tot een gestructureerde samenwerkingsvorm te komen.

Deze samenwerking is voor de vereniging uit Curaçao waardevol omdat zij op die manier spelers een
vervolgtraject kunnen bieden. Je begint in de opleiding bij Willemstad en kunt kiezen om via SPORTcode de stap te maken naar het betaalde voetbal.

Juist voor voetballers die de oversteek maken van Curaçao naar Nederland is het soms lastig om aan de juiste contacten te komen. “Bij SPORTcode vangen we de jongens op. We begeleiden ze, verzorgen trainingen en zorgen dat ze zowel mentaal, tactisch als technisch beter worden” zegt van der Gijp, oprichter van SPORTcode. “We hebben maar één missie en dat is de jongens zo snel mogelijk naar een hoger plan tillen. De samenwerking met C.V.V Willemstad is daardoor opgestart om dat zo goed mogelijk te laten verlopen. En daar zijn we erg blij mee”.

We krijgen nu geregeld aanmeldingen van jongens die net in Nederland zijn of er al een tijdje wonen. Het leuke eraan is dat de jongens onderling elkaar allemaal kennen. Allemaal hebben ze wel eens met elkaar of tegen elkaar gevoetbald vertelt Giordan, spelersagent en sportmasseur bij SPORTcode en zelf geboren in Curaçao. Craanberg begeleid de jongens zodra ze in Nederland zijn. “Ik spreek de taal en dat zorgt voor een fijne communicatie. Mede door de fijne samenwerking met Willemstad heb ik nu in totaal een groep van 35 jongens waar ik contact mee heb, verspreid over heel Nederland. Ik probeer zoveel mogelijk talenten te ontdekken zodat er uiteindelijk een heel sterk
team wordt gevormd waarmee we tegen een betaald voetbalclub kunnen spelen. 21 oktober aanstaande hebben we thuis bij SSW een oefenwedstrijd gepland staan om de beste te selecteren voor de wedstrijd in november. Dan spelen we namelijk tegen een BVO”.