Pover Lekkerkerk verliest dik van Streefkerk

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen de overburen aan de andere kant van de Lek, Streefkerk, op het programma. Streefkerk was de competitie beter begonnen als Lekkerkerk en had na vijf wedstrijden zeven punten verzameld. Lekkerkerk stond op drie punten. Lekkerkerk moest dus winnen om in de buurt te blijven van de gastheer.

Lekkerkerk begon voor het eerst dit seizoen heel matig aan de wedstrijd. Streefkerk kwam in de eerste twintig minuten veelvuldig gevaarlijk door. Daarbij werd het geholpen door de weifelende verdediging van Lekkerkerk. Gelukkig stond het vizier van de spitsen van de thuisploeg in het begin niet op scherp. Lekkerkerk kreeg ondanks het matige verdedigen wel een paar mogelijkheden om er gevaarlijk uit te komen. Een paar voorzetten vanaf de flanken kwamen net niet bij inkomende spelers van Lekkerkerk. In de twintigste minuut kwam Lekkerkerk er weer eens gevaarlijk uit en kon Alex Velsink alleen op de keeper van de thuisploeg afgaan. Zijn onnauwkeurige inzet werd door de Streefkerkse keeper tot corner verwerkt.

Doordat Lekkerkerk slordig bleef verdedigen, kwamen er in het tweede gedeelte van de eerste helft nog een aantal kansen voor de thuisploeg. De 1-0 kon haast niet uitblijven. In de 25e minuut was het dan eindelijk zover. Na wederom slap verdedigen was ook keeper Robin Schiedon kansloos. In de 34e minuut was het ineens weer gelijk. Bij een gevaarlijke situatie voor het doel van Streefkerk was Martijn de Jong er als de kippen bij om de bal van dichtbij binnen te schieten. Een beetje tegen de verhouding in, maar het stond gewoon weer gelijk. Toch kon Lekkerkerk de gelijke stand niet vasthouden tot de rust. In de 43e minuut was het 2-1 voor de thuisploeg na een snelle aanval door de defensie van Lekkerkerk.

Na rust kwam Lekkerkerk beter uit de kleedkamer en was het in het eerste kwartier na rust gelijkwaardig aan de gastheer. Er kwamen ook kleine kansen op de gelijkmaker. Toch viel die helaas niet. De thuisploeg kwam er ook een paar keer gevaarlijk uit maar had het vizier nog steeds niet op scherp. In de 62e minuut gelaste de prima leidende arbiter een afkoelingsperiode in omdat hij vond dat het thuispubliek te fel reageerde op zijn beslissingen. Na de onderbreking van ruim tien minuten kwam Lekkerkerk heel slap uit de kleedkamer. Daardoor werd de wedstrijd in een tijdsbestek van vijf minuten volledig beslist. Streefkerk vond in die vijf minuten driemaal het net en zo stond het in de 67e minuut 5-1. Na deze hele slechte periode van vijf minuten probeerde Lekkerkerk nog wel om de stand wat dragelijker te maken. Door een strafschop vanwege hands werd het ook nog 5-2. Invaller Pieter Otten schoot de bal prima binnen. Streefkerk geloofde het verder wel en zo werd het einde van de wedstrijd bereikt met een 5-2 stand op het scorebord.

Lekkerkerk speelde een matige tot slechte eerste helft waarna het slechts met een 2-1 achterstand ging rusten. Het had ook 7-3 kunnen staan door alle kansen van met name Streefkerk en een paar voor Lekkerkerk. De tweede helft begon Lekkerkerk beter, maar na de onverwachte onderbreking gaf Lekkerkerk in een tijdsbestek van vijf minuten de wedstrijd volledig uit handen. Door een rake strafschop werd het nog 5-2. De komende weken worden voor Lekkerkerk heel belangrijk. De koppies moeten allemaal weer dezelfde kant op en er moet weer vanaf de eerste minuut met inzet, beleving en strijd gespeeld worden. Dan komen de punten vanzelf. De eerstvolgende wedstrijd is tegen streekgenoot FC Perkouw en de week er na moet er een bezoek gebracht worden aan De Alblas. Volgende week is de wedstrijd op het eigen complex aan de Tiendweg-West. Het begint zoals gebruikelijk om 14.30 uur.

Bron: Lekkerkerk – Fred Alblas