Afgelopen zaterdag stond de eerste reguliere competitiewedstrijd van seizoen 2019-2020 op het programma. Na een wisselvallige bekercompetitie waarin thuis onverdiend verloren werd van de Dilettant (0-1), bij Ammerstol na een redelijke wedstrijd gewonnen werd (6-2) en in de laatste ronde bij CKC na een matige wedstrijd verloren werd (3-1), begon Lekkerkerk de competitie met een zware uitwedstrijd tegen Alblasserdam. In de voorbeschouwingen had de thuisploeg heel duidelijk de ambitie uitgesproken om mee te willen doen om de prijzen. Lekkerkerk wil deze competitie via directe handhaving ook volgend seizoen graag weer meedoen in de derde klasse.

Lekkerkerk werd vanaf het beginsignaal door de thuisploeg op eigen helft vastgezet. Alblasserdam had veel meer balbezit en speelde tot aan het strafschopgebied verzorgd snel combinatiespel. Lekkerkerk probeerde via een snelle counter gevaarlijk te worden. Dat lukte in de eerste helft een paar keer prima. Toch was het de thuisploeg die nadrukkelijk op zoek bleef naar de openingstreffer. Keeper Robin Schiedon was echter geenszins van plan om een treffer toe te staan. Als de thuisploeg al eens gevaarlijk in zijn buurt kwam, had hij overal een adequaat antwoord op. In de 24e minuut had Robin zijn mooiste redding op een hard afstandsschot. Hij tikte de bal via de lat uit de kruising. Lekkerkerk kreeg in de 26e minuut via een soepel lopende counter de grootste kans van de eerste helft. Uiteindelijk kwam de bal via een verre inworp via Bart Sterrenburg tot bij Mark de Jager. Zijn volley werd ternauwernood door een verdediger uit de doelmond via zijn rug weggewerkt tot corner. Na 45 minuten vond de warrige en soms inconsequente scheidsrechter het genoeg en floot voor de rust.

Na rust begon Lekkerkerk met twee invallers, Kevin Liefhebber en Senna van den Bosch, voor Patrick Prevo en Mark de Jager. Lekkerkerk kwam mede door deze wissels aanvallend iets meer op de helft van de tegenstander. Ook in de tweede helft was het spel van de thuisploeg verzorgder dan van Lekkerkerk, maar ook nu wisten de gastheren heel weinig gevaar te stichten in het strafschopgebied. Als ze al in de buurt kwamen werd er door Lekkerkerk goed verdedigd en bleef ook Robin Schiedon goed in de wedstrijd. In de 65e minuut kreeg Lekkerkerk weer een grote kans. Na een goeie actie van Bart Sterrenburg waarbij hij drie tegenstanders in de luren legde, wist hij vanaf de achterlijn in de drukte toch Kevin Liefhebber te vinden. Door het lange gras en daardoor stroperige veld kreeg Kevin de bal onvoldoende onder controle en daardoor kreeg hij niet de kans om tot een gevaarlijke doelpoging te komen. Een paar minuten later kreeg Alblasserdam een vrije trap te nemen halverwege de helft van Lekkerkerk. De bal werd hoog in het vijf-meter gebied gepompt. Keeper Schiedon werd daarbij, hangende in de lucht, omvergelopen door een aanvaller van de thuisploeg. Daardoor kon hij de bal onvoldoende weg boksen en belandde de bal op drie meter van het doel voor de voeten van een inkomende speler van de thuisploeg. Deze wist wel raad met deze buitenkans en schoot de bal binnen. De scheidsrechter van dienst weigerde de overduidelijk overtreding op keeper Schiedon te bestraffen en gaf tot Lekkerkerks verbazing een doelpunt.

Na deze onreglementaire goal moest Lekkerkerk nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt om toch nog een punt over te houden aan deze wedstrijd. Lekkerkerk ging achter één op één spelen en nam daarbij risico’s. Ondanks de druk van Lekkerkerk viel de gelijkmaker niet en in de 89e minuut werd de wedstrijd voortijdig beslist na een counter van de thuisploeg. Keeper Robin Schiedon was kansloos op de prima binnengeschoten bal. In de 91e minuut leek Lekkerkerk op weg naar de eretreffer, maar ook nu was de scheidsrechter niet op de hand van Lekkerkerk. De gedegen spelende Kjeld Boers werd diep gestuurd en werd net binnen het strafschopgebied getorpedeerd door de keeper van Alblasserdam. Een zeer duidelijke overtreding van de keeper, maar tot ontzetting van alle Lekkerkerkers besloot de arbiter een vrije trap te geven aan de keeper. Enkele momenten later floot de scheidsrechter voor einde wedstrijd.

Lekkerkerk speelde een lastige wedstrijd tegen Alblasserdam maar leek tot aan de foutieve beslissing van de scheidsrechter in de 70e minuut, waarbij hij weigerde in te grijpen na een overduidelijke overtreding op keeper Robin Schiedon, een punt over te houden aan de wedstrijd. De 2-0 in de 89e minuut was meer voor de statistieken. Deze goal viel doordat Lekkerkerk veel meer risico’s nam om toch nog een punt te behalen.